Onze categorieën

HET ONMISBARE

Peinture moto à effets spéciauxHoe noemen we een speciaal effect op het gebied van motorlak?

In de evolutie die motorlakken de afgelopen decennia hebben doorgemaakt betekende het verschijnen en de ontwikkeling van motorlak met speciale effecten een grote stap voorwaarts, waar uiteraard de gebruikers van profiteerden, maar ook de fabrikanten die op de golf surften om nieuw leven in te blazen hun motorfiets en hun ontwerp.

Verven met speciale effecten voor motorfietsen hebben alles om mensen erover te laten praten en markeren een keerpunt in het personaliseren van stroomlijnkappen en in het belang dat het esthetische deel het functionele deel van de carrosserie overneemt. Om te begrijpen waarom deze exotische afwerkingen buitengewoon zijn, beginnen we met het geven van een zeer korte definitie en het uitleggen van de aard van kleur: wat het oog waarneemt en de terugkaatsing van een deel van het licht op het materiaal.

De geweldige motorverf met speciale effecten

Dit is vooral waar de speciale verf of lak op een unieke manier reageert, bijvoorbeeld door licht te reflecteren en te transformeren. Ongeacht het uiterlijk reflecteert de speciale verf een kleur van puur licht, die door het oog wordt waargenomen als een hologram of iets ongewoons.

Het is ook een kenmerk van bepaalde producten met vreemde eigenschappen dat ze hun uiterlijk kunnen veranderen en kunnen reageren op externe omstandigheden of een variabel visueel signaal kunnen sturen, afhankelijk van de positie van de kijker. Om deze reacties en de merkwaardige eigenschappen ervan te creëren, worden zeer specifieke en zeer dure pigmenten gebruikt voor de samenstelling van deze motorverven met speciale effecten en vaak verschillende laagtechnieken.

Tegenwoordig heeft Stardust een groot aantal speciale motorverven ontwikkeld en gepopulariseerd, waardoor de zeer hoge kosten ervan zijn gedemocratiseerd en ze duidelijk zijn gepresenteerd via een catalogus waarmee we alle vele bestaande mogelijkheden kunnen ontdekken.

Peinture moto à effets spéciauxTextuureffect voor motorlak

Dit zijn verbluffende afwerkingen, textuureffecten voor motorlak, zoals het gemarmerde effect, het kristallisatoreffect of zelfs het roesteffect.

Dit is heel eenvoudig uit te voeren, in één laag gevolgd door meerdere sprays activator en schuren, wat 100% succes en een echte roestige metalen uitstraling garandeert.

Effect van tinten voor motorlak

De klassiekers die je absoluut moet ontdekken tussen de effecten van motorlakkleuren: de mooiste Candy-kleuren (214 tinten) en Diamond (43 uitzonderlijke Diamond-tinten).

Roesteffect voor motorlak

Roesteffecten voor motorlak zijn zeker een van de meest verrassende manieren om een authentiek patina-effect en karakter te creëren voor een motorlakproject. Dit speciale effect creëert niet alleen de imitatie van de geoxideerde metaallook tot in de perfectie, maar ook een voelbaar effect.

Meerkleurig effect voor motorlak

Het is vooral door de variatie in de kijkhoek dat het meerkleurige effect van motorlak wordt waargenomen. De beroemdste schilderijen worden hier gepresenteerd. Dit zijn kameleoneffectverven met meerdere reflecties, holografische verven met prismatische reflecties, Black Interference met een verdwijnend effect of het effect interfereert met de gekleurde reflectie.


Schilderijen van motorfietselementen
Overige soorten motorverf
Hoe uw motorlak opnieuw verven?
Kleurcode motorfiets
Hoe verf je je motorfiets?


Menu