Onze categorieën

HET ONMISBARE

peinture chrome sur des oeuvres et ouvrages extérieursMet welke verf moet je een buitenobject verchromen?

Tegenwoordig zijn chroomverfeffecten zeer gewild omdat ze veel toegankelijker en gemakkelijker te bereiken zijn, maar de belangrijke vraag is waar en hoe chroomverf te gebruiken? En vooral, welk type chroomverf bestand is tegen slijtage, slecht weer, enz. buitenshuis... Het is noodzakelijk om puur decoratieve verven (zoals Go Chrome) te onderscheiden van professionele chroomverven, zoals spiegelchroomverf.

Het is in feite absoluut noodzakelijk om een verf te hebben die kan worden gelakt, want vergis u niet: het is de lak die volledige mechanische weerstand biedt tegen slijtage en ook tegen chemische aantasting, oxidatie en vochtigheid. Er is geen echte zorg over blootstelling aan de zon, omdat de verschillende metallisatie-effecten van verf bestaan uit 100% metaalpigmenten, zonder enige toevoeging van gekleurde pigmenten, wat een perfecte weerstand tegen UV-straling geeft.

Hoe chroomlak op een velg gebruiken?

Bij het aanbrengen van chroomverf met spiegeleffect op een buitenbeeld, dat wordt blootgesteld aan kou, regen, vochtigheid, hitte, enz., is het erg belangrijk om in elke fase bijzondere aandacht te besteden, vanaf de voorbereiding van de steun , met het aanbrengen van de primer, op vernissen. Ook is het belangrijk om te zorgen voor een zo goed mogelijke samenhang tussen de lagen, zodat er geen vocht kan infiltreren. Het is iets minder eenvoudig dan bij traditionele verven, omdat het bij chroomverven onmogelijk is om tussen elke laag te schuren.

Wij raden daarom aan om te knikken om een maximale hechting te garanderen. Het moet duidelijk zijn dat vocht de belangrijkste oorzaak is van achteruitgang in de loop van de tijd, wanneer het erin slaagt te infiltreren tussen de grondlaag en de vernis, om de chroomverf te oxideren: om te voorkomen dat vocht infiltreert, moet u daarom de vernis aanbrengen tot aan de eindigt, en zelfs van achteren. Wij hebben ervaring met talloze toepassingen van beelden met chroomverf buiten die jarenlang meegaan.

peinture chrome sur des oeuvres et ouvrages extérieursIs verchromen geldig voor buitenbeelden?

Dit is geen chroomverf maar chemische metallisatieprocessen met zilver in een dunne laag. Het is bekend dat dit edelmetaal gemakkelijk oxideert onder invloed van zonlicht en zelfs vochtigheid. Het wordt daarom logischerwijs helemaal niet aanbevolen voor gebruik op een beeld dat buiten wordt blootgesteld, omdat het uiterlijk binnen een paar weken of maanden gelig zou worden. Er zijn echter gevallen waarin we uitzonderlijk met succes verzilvering buiten kunnen gebruiken: dit is het geval wanneer we een gekleurde vernis maken, in valse tinten, dat wil zeggen de kleuren van goud en andere. In het laatste geval blijft de vergeling volledig onopgemerkt.

Welke vernis om statuten buitenshuis te beschermen?

Al twintig jaar weten we dat acrylvernis gemiddeld het meest resistent is tegen alle verschillende factoren van agressie, zoals tijd, wrijving, schokken, zon, hitte en lucht. . Acrylvernissen zijn niet alleen vernissen op waterbasis. Het zijn ook auto- of industriële vernissen. Hiertoe behoren ook zogenaamde keramische vernissen die nog resistenter zijn. Om een maximale levensduur van het kunstwerk dat buiten wordt tentoongesteld te garanderen, raden wij aan meerdere lagen hoogwaardige vernis aan te brengen, omdat deze de glans en de finishing touch creëert, maar bovenal beschermt tegen zowel verf als oxidatiesteun.

Hoe chroomverf op een velg aanbrengen?
Hoe breng je chroomverf aan op een standbeeld of een interieurstuk?


Menu