Onze categorieën

HET ONMISBARE

Peinture chrome pour la décoration d'intérieurMet welke verf moet je een interieurobject verchromen?

Er zijn de laatste tijd buitengewoon krachtige en toch eenvoudige oplossingen verschenen voor het creëren van chroomoppervlakken. In dit artikel leggen we je uit waar en hoe je chroomverf gebruikt? Onder de verschillende bestaande verchromingsoplossingen zijn er bijzondere gevallen waarin u deze gebruiksvriendelijke producten kunt gebruiken, die uitstekende resultaten opleveren, zonder enige kennis of ervaring als schilder. Het is erg makkelijk. Wanneer de gebruiksomstandigheden van het object het toelaten, kunnen wij een chroomlak gebruiken zoals GO chroom.

Als het te nemen object, of het nu een kroonluchter, een standbeeld of een spoor is, niet onderhevig is aan aanraking, wrijving of slijtage, dan heeft het geen zin om een resistent type verf of vernis te gebruiken. Als we dit type verf met spiegeleffect kennen, weten we dat de delicate en problematische fase de lakfase is, omdat deze erom bekend staat een groot deel van het spiegeleffect mee te nemen, in ruil voor het beschermende effect dat het geeft.

Hoe gebruik je chroomverf op een standbeeld of een interieurstuk?

Als het stuk niet aan aanraking wordt blootgesteld (het kan uiteraard van tijd tot tijd worden gehanteerd en getransporteerd) en als het stuk niet buitenshuis wordt blootgesteld aan klimatologische omstandigheden, in het bijzonder regen en vochtigheid, dan is het de eenvoudigste verchromingsoplossing die dat wel zal doen. geven de beste resultaten.

De gebruiksmethode die wij aanbevelen voor degenen die geen gereedschap of spuitpistool hebben, is de spuitbus. De verkregen resultaten zullen veel beter zijn dan de resultaten verkregen met een kwast of roller. Met een spray projecteer je de verf eigenlijk zonder de drager aan te raken en zonder een markering te maken.

De resultaten met de spuitbus geven in slechts enkele seconden een verbluffend spiegeleffect. Naast de eenvoud van de instructies is de voorbereiding van de ondergrond uiterst eenvoudig: er wordt geen primer aangebracht, bijna alle soorten materialen zijn toegestaan, geen schuren... De verf hecht direct en de verchroming lijkt als bij toverslag!

Verzorging en onderhoud van “Go Chrome” metallisatie-effecten

Dit type verf droogt vrij langzaam grondig. Als het gaat om hangende of niet-manipuleerbare objecten is dit dus geen probleem. Het doordrogen kan enkele dagen tot zelfs enkele weken duren. Houd er rekening mee dat de hardheid van een algemene verf na verloop van tijd toeneemt.

Een afgezaagd object met dergelijke verf kan binnen 24 uur worden behandeld. Het kan worden verplaatst, aangeraakt, schoongemaakt en afgestoft zonder sporen achter te laten. U moet weten dat de lak na een paar weken extreem hard wordt en u deze zelfs met schoonmaakmiddelen kunt reinigen zonder dat het chroomeffect verdwijnt.

Peinture chrome pour la décoration d'intérieurWaarom is dit type spiegeleffect kwetsbaar?

Het spiegeleffect wordt verkregen door het positioneren van ultrafijne en ultraplatte vlokken gemaakt van perfect vlak aluminium. Deze aluminiumfilm met spiegeleffect wordt op het oppervlak geplaatst, omdat dit de specificiteit van deze drijvende verf is: de dikte ervan bedraagt niet meer dan enkele microns, dat wil zeggen enkele duizendsten van een millimeter. Het is daarom logisch dat deze ultradunne metalen laag met een simpele vingerbeweging kan worden verwijderd, als men erop staat.

De lak zorgt uiteraard voor een effectieve bescherming tegen vocht of aanraking. Dit vernissen is niet eenvoudig en het is een riskante techniek die voornamelijk kan worden uitgevoerd met een airbrush of een verfpistool met een zeer fijn mondstuk. Het type vernis moet glanzend zijn. Wat de samenstelling betreft, het is niet belangrijk. Dit kan een vernis op oplosmiddelbasis zijn.Hoe chroomverf op een velg aanbrengen?
Hoe chroomverf aanbrengen op buitenwerken en constructies?


Menu