Onze categorieën

HET ONMISBARE

Les autres types de peintures motoAndere vormen van motorverven

De verschillende soorten verf voor “twee wielen” en aanverwante producten, gebruikt door professionals die gespecialiseerd zijn in motorverf, zijn klassieke carrosserieverven, hoewel ze, zo moet worden opgemerkt, iets geavanceerder en complexer zijn. dan die welke in de automobielsector worden gebruikt. Om een totaalbeeld te krijgen van de soorten motorlak, verdelen we ze in watergedragen verven of oplosmiddelhoudende versies: de twee soorten zijn “bijna” even effectief, maar carrosseriebouwers hebben nog steeds een voorkeur voor oplosmiddelhoudende verven, veel minder problematisch en duurzamer, helaas voor de ecologie.

Gelukkig wordt er voor het lakken van een motorfiets veel minder verf gebruikt dan voor een auto, wat de vrijstelling rechtvaardigt van de wet waar motorspuiters van profiteren. Om uw stroomlijnkappen, tanks en spatborden te schilderen, hebben de fabrikanten en ontwerpers meer verfijning getoond, met de zoektocht naar subtielere en gewilde tinten: ze hebben zichzelf wat meer vrijheid toegestaan op het gebied van kleuren, met de implementatie van complexere lagen systemen die drielagen worden genoemd. De beperkte omvang van de te lakken onderdelen maakt het naast elkaar plaatsen van lakken mogelijk die te moeilijk en riskant zijn om op auto's aan te brengen.

Motorlak in het kort: de verschillende fases!

Als je het vak van spuiten wilt leren, vind je hier de verschillende producten die wij gebruiken om de mooiste nuances te bereiken. De afwerking die we zien is het resultaat van verschillende stappen en toepassing van producten die als een millefeuille over elkaar heen worden gelegd. Elke laag heeft een heel bijzondere functie: zo vormen de primers en primers “de basis” van het werk door de rol van hechting en voorbereiding op de vlakken, de platen en de kunststof stroomlijnkappen te spelen.

Dan komen de verschillende soorten motorlakken, die dankzij bijvoorbeeld Candy-tinten steeds mooier worden en onvermijdelijk steeds complexer worden. De toplaag is een transparante, glanzende lak die bedoeld is om steunen en alle soorten motorlak te beschermen tegen externe agressies, met name UV en slecht weer. Het is tevens de finishing touch, de kers op de taart, de manier waarop we de glans en sublimatie van de kleur gaan geven, dankzij de glans en het gelakte effect.

Les autres types de peintures motoVerfspray voor motorfiets

Is de kwaliteit van de producten in motorlaksprays dezelfde als die van de verf die door professionele motorfietscarrosserieën wordt gebruikt? Nee, als we het hebben over de verf die hier en daar in winkels wordt verkocht. Ja, ja als het gaat om Stardust-verven die hetzelfde kwaliteitsniveau gebruiken om deze spuitbussen of potten te vullen. Het niveau van uitmuntendheid van het vakmanschap kan gemakkelijk niet te onderscheiden zijn tussen wat er is gespoten en wat er is “gespoten”.

Parelmoerachtige motorfietsverf

Gemaakt met tinten van doorschijnende kleuren en microscopisch kleine platte deeltjes van synthetisch mica, hebben parelmoerachtige motorlak deze ultrafijne en glanzende reflecties, zeer gedistingeerd en subtiel, die het oog verleiden wanneer de zonnestralen op het oppervlak van wat nagellak vallen. Parelmoermotorlakken zijn veeleisender om aan te brengen en bieden in ruil daarvoor een breder spectrum aan mogelijke kleuren dan metallic kleuren.

Motortuning verf

De keuze van de benodigde producten, van de voorbereidende lagen tot de lak, kan soms moeilijk en ingewikkeld zijn, vooral als we het hebben over bodypainting en speciale effecten.... Hiervoor hebben we alle motorlaksets van tuning, waardoor u het compositiewerk bespaart, zonder fouten of ontbrekend in uw winkelmandje om het project uit te voeren.

Metallic motorverf

Theoretisch worden metallic motorlak verven genoemd waarin metallic pigmenten, meer bepaald aluminium, zijn gebruikt. In de praktijk bestaat er in het gewone taalgebruik verwarring tussen parelmoer en metallic, omdat het waar is dat veel metalen afwerkingen met parelmoer worden verkregen!

Quad schilderijen

Het is absoluut mogelijk om prachtige schilderijen en decoraties op de Quad te maken, op voorwaarde dat u de technieken kent voor het voorbereiden van de kunststoffen die bedoeld zijn om de Quad-verf te ontvangen. Dit zijn unieke processen, bedoeld om een acceptabele hechting te garanderen, vergelijkbaar met behandelingen op autobumpers. Zonder deze maatregelen zou de verf binnen enkele dagen loslaten.

Jetski-schilderijen

Drie zeer agressieve elementen onderwerpen jetski-lak aan maximale slijtagefactoren: zout, zon en water. Gelukkig zijn er producten die de technische en degelijkheid demonstreren om een jetski te kunnen bedekken en personaliseren, omdat we, dankzij de producten van Stardust, prestaties en esthetiek kunnen combineren met een enorme keuze aan effectkleuren.

Chroomeffecten voor motorlak

Heeft u een gewaagd plan om uw kunststof stroomlijnkappen volledig te verchromen? Wilt u kleine onderdelen verchromen, waarvan een deel wordt blootgesteld aan de hitte van de motor? Chroomeffecten voor motorlak zijn qua prijs en technisch niveau toegankelijk omdat ze zonder industriële apparatuur met een spuitpistool worden aangebracht. Ontdek eenvoudige of kleurrijke verven met chroomeffect.

Primer voor motorlak

Er zijn een aantal carrosserieproducten die elk overeenkomen met een specifiek oppervlak: Om de benodigde primers voor motorlak te kiezen, hoeft u alleen maar het materiaal van de te schilderen steun te kennen. Naast de traditionele primers heeft Stardust doorschijnende primers ontworpen die hechten en tegelijkertijd de oorspronkelijke uitstraling van de materialen behouden.

Motorcrossverf voor plastic

In hetzelfde probleem als die voor quads, pakken motorcrossverf voor plastic bijzonder grillige materialen aan, omdat ze zeer flexibel zijn en geen enkele verf aan hun oppervlak laten hechten! Zodra de trucjes bekend zijn en de zeer speciale behandelingen op de kuipdelen zijn uitgevoerd, is het mogelijk om letterlijk elke verf te verven!


Motorverf met speciale effecten
Schilderijen van motorfietselementen
Hoe uw motorlak opnieuw verven?
Kleurcode motorfiets
Hoe verf je je motorfiets?


Menu