Onze categorieën

HET ONMISBARE

Appliquer une peinture chrome sur une janteMet welke verf en hoe een velg verchromen?

Waar en hoe chroomverf aanbrengen? Van alle mogelijke en bestaande technieken is de chroomverfoplossing de meest economische en gemakkelijkste. Economisch, omdat het verchromen van een velg door andere processen een budget vergt dat ruim boven de € 200,- ligt voor 4 velgen. Gemakkelijk, want ook al is het verchromen van velgen niet de gemakkelijkste verf om te implementeren en te laten slagen, het blijft toch volledig toegankelijk voor elke ijverige en gemotiveerde persoon. Want voor elke andere oplossing door verzinken, door "sputteren", door poederlakken, door verzilveren... of een andere geavanceerde methode, moet je uiteraard over professionele apparatuur beschikken. De optie “lakken” heeft het voordeel dat het eenvoudig met een verfpistool en een luchtcompressor kan worden gedaan. Er bestaat een “spuit”-versie van deze spiegelverf, maar het is helaas niet mogelijk om de lakstap met een spuitbus uit te voeren, hoewel dit wel noodzakelijk is om een goede weerstand van de verf te garanderen.

Welke kwaliteit chroom kun je verkrijgen op een velg met lak?

We hebben het hier niet over echt verchromen, het echte onaantastbare metaal dat wordt verkregen door het galvaniseerbadproces, maar over een imitatie. Dit dure en zeer giftige proces is zwaar gereguleerd geworden en het wordt moeilijk om dit soort diensten te vinden. Het is een extreem dunne verf die een spiegelend aluminiumeffect geeft: je kunt jezelf erin zien als het product op de juiste manier wordt aangebracht. In vergelijking met een chromen rand bereiken we vóór het lakken een gelijkenis van 70 tot 90%, en na het lakken iets minder, als alles goed gaat. Toepassingsdetails vindt u op de productpagina. Om het kort samen te vatten: het werk wordt in 3 stappen uitgevoerd. De centrale stap, het aanbrengen van chroomlak voor velgen, is duidelijk de makkelijkste. Het is vooral de zorg die eerst aan de glanzende ondervacht wordt besteed en vervolgens aan het vernissen, waardoor een hoogwaardig chroomeffect op de velg ontstaat.

Appliquer une peinture chrome sur une janteApplicatiegids op een ruwe metalen velg

Bepaal eerst of de velg van staal is of in het tweede geval van aluminium of een metaallegering. In het eerste of tweede geval kan een grondlaag worden aangebracht die speciaal is aangepast om aan het metaal te hechten. Voor deze metaalprimer kiezen wij voor de zwarte kleur, omdat dit de meest geschikte kleur is voor de rest van de toepassing: de complete chroomlakset.

Toepassing op een geverfde velg

Het is gemakkelijk op te merken dat een velg metallic of glanzend zwarte verf heeft. Alleen in dit geval is er geen primer nodig om te hechten. Wat de kleur van de achtergrond ook is (aluminium, wit of zwart), na licht schuren met 500 kunt u direct overgaan tot het aanbrengen van de drie stappen van de verchromingskit: transparante basislak + 48 uur drogen Chroomverf + 24 uur drogen /48 uur, transparante beschermende vernis.Hoe chroomverf aan te brengen op een werk en een buitenstructuur
Hoe breng je chroomverf aan op een standbeeld of een interieurstuk?


Menu