Onze categorieën

HET ONMISBARE

Vernis texturésSpeciale vernissen met textuureffecten

We kennen allemaal de klassieke vernissen, waarvan het uiterlijk doorgaans een glad en glanzend oppervlak is. Er zijn veel andere soorten vernissen, waaronder speciale vernissen waartoe structuurvernissen behoren. Kortom, op het gebied van verf en lak, of zelfs 2D-graphics, betekent textuur een visuele indruk van reliëf of korrel op een oppervlak.

Deze structuurvernissen zijn in staat om echte texturen te creëren of gewoon de visuele illusie van een aanraking, een nerf, een materiaal... Deze speciale producten geven prachtige materiaaleffecten op materialen die te glad zijn, zonder identiteit. visueel.

Deze visuele informatie creëert een indruk in het onbewuste van de waarnemer en verbindt deze met een tactiele ervaring, met een herinnering, zonder het geschilderde object zelfs maar te hebben aangeraakt. Kent u microkorrelverven? Geplooide verven (wij noemen ze “vermiculated”? Er zijn ook verven en lakken met fluweeleffect, of kristaleffecten, of rubberimitatie. Deze exotische afwerkingen breken met de monotonie, het dictaat van alles wat glanst, en bieden nieuwe horizonten aan het schilderen van alle voorwerpen van ons dagelijks leven.

Getextureerde vernissen

Er is veel te doen op dit gebied, er zijn veel producten en effecten te ontdekken en bekend te maken, en er is tot nu toe weinig gedaan. Het is vaak door slechte behandeling of willekeurige fouten in een formulering of toepassing dat we een product ontdekken dat een abnormaal oppervlakte-effect geeft. De schilder van Stardust vertelt ons bijvoorbeeld dat nadat hij op een dag autolak op een bepaalde verf op waterbasis had aangebracht, deze op een heel mooie manier begon te reageren, waardoor een onverwacht effect van “slangenhuid” ontstond... Hier is een voorbeeld van een potentieel interessante structuurvernis! Er zijn visuele effecten, structuurvernissen die realistischere resultaten opleveren: dit is het geval met roesteffectlak die niets minder dan echte roest produceert.

Perzikhuidvernis (fluweeleffect)

Pluizig als het oppervlak van een perzik, zijdeachtig als fluweel, het oppervlak gecreëerd door de perzikhuidvernis (fluweeleffect) is een buitengewone ontdekking van scheikundigen die bij toeval het recept hebben gevonden voor het maken van een toepasbare vernis op alle dragers en die een “soft touch”-effect.

Gomeffect vernis

Vergelijkbaar met matte afwerkingen en fluwelen effecten, is gomeffect vernis een neef van deze effectvernissen die zich onderscheidt door het feit dat het een ultramat effect geeft, maar ook dit verrassende rubbereffect geeft. Deze gomvernis is zeer succesvol in de wereld van industriële verf op alle voorwerpen die ons dagelijks vergezellen.

Standaard vernis
Technische vernis
Specifieke beschermende vernis
Vernis op waterbasis
Vernis met speciaal effect


Menu