Onze categorieën

HET ONMISBARE

Vernis à l'eau acrylique bi-composantHydrovernissen

We classificeerden ze als speciale vernissen omdat deze vernissen op waterbasis verrassend genoeg als zeldzaam en speciaal worden beschouwd in professionele schilderskringen, aangezien het standaard en de meeste bestaande aanbod afhankelijk is van vernisformules op waterbasis. van oplosmiddelen.

Vernissen op waterbasis hebben tot op de dag van vandaag een slechte reputatie onder de applicateurs, op alle professionele gebieden: het is bekend dat zogenaamde wateroplosbare vernissen minder glanzend, veel minder resistent en minder gemakkelijk aan te brengen zijn dan traditionele vernissen. polyurethaan oplosmiddelvernissen. Nou, dat verandert allemaal!

Oké, we herinneren ons de bittere mislukkingen van scheikundigen in de auto-industrie en Europese politici, die zogenaamd graag regels wilden vaststellen ten gunste van de ecologie, met revolutionaire afwerkingen op waterbasis, wat een fiasco bleek te zijn. In de carrosseriewereld heerst er totale stilte over dit onderwerp. De afgelopen jaren hebben we echter nieuwe, hoogwaardige acrylproducten op de markt zien komen!

De verschillen tussen watergedragen en oplosmiddelgedragen vernissen

Het verschil zit vooral in het oplosmiddel: in een “oplosmiddelvrij” product wordt water voornamelijk gebruikt om de polymeren te verdunnen, op te lossen en te verdampen vanaf de productie, via het aanbrengen en tot aan de verdamping. In het product op oplosmiddelbasis worden organische oplosmiddelen gebruikt. Er worden dezelfde acrylharsen gebruikt en we weten dat deze harsfamilie de beste weerstand biedt tegen de zon en slecht weer! Het belangrijkste nadeel van water is de langzame verdamping, die het drogen vertraagt ​​en het aanbrengen bemoeilijkt, maar ook de lage compatibiliteit met veel chemische additieven.

Bij vernissen op waterbasis (we hebben het over resistente, hoogwaardige professionele vernissen... geen vernissen op waterbasis voor schoolkinderen!), gebruiken we daarom co-oplosmiddelen: dit zijn milde, universeel compatibele oplosmiddelen die door middel van een een soort ‘goochelarij’ om al deze verschillende chemicaliën met elkaar te vermengen. Er zijn nu door Stardust 2-componenten watergebaseerde acryl-polyurethaanvernissen ontwikkeld die een nieuwe weg openen op het gebied van ecologische afwerkingen.

Vernis à l'eau brillant incoloreDe coalescentie van vernissen op waterbasis

We kunnen polymeren (de vaste hars) zien als kleine belletjes of cellen die in water drijven, waardoor ze nat, vloeibaar en mobiel blijven. Het fenomeen van coalescentie is het barsten en lassen tussen deze bellen, waardoor verharding mogelijk wordt. Dit wordt mogelijk gemaakt door de verdamping van het oplosmiddel (water) en wordt bevorderd door de aanwezigheid van oplosmiddelen die compatibel zijn met water en die het mogelijk maken om dit droge acrylmateriaal te lassen.

Het gebruik van vernissen op waterbasis

In de eerste plaats gebruiken wij deze producten wanneer wij verplichtingen hebben op het gebied van het respecteren van de uitstoot van vervuilende stoffen (VOS). Deze producten op waterbasis worden gebruikt in toepassingen, meestal bij het koken, op het gebied van voedsel en verpakkingen waar bepaalde normen ongevaarlijke producten vereisen. Op dezelfde manier bieden producten op waterbasis oplossingen wanneer het nodig is om ze toe te passen in gesloten ruimtes, waar dampen van oplosmiddelen of brandbare producten verboden zijn.

Standaard vernis
Technische vernis
Specifieke beschermende vernis
Vernis op waterbasis
Getextureerde vernis


Menu