Onze categorieën

HET ONMISBARE

Vernis gomme laqueVernis om een ​​gomeffect te creëren

Onder het assortiment vernissen als geen ander, die we structuurvernissen kunnen noemen, is er een bepaalde vernis waar we steeds vaker over horen, het is de schellakvernis, die meer dan één mat effect geeft, een rubberachtige textuur, zoals gom.

Het oppervlak is zeer mat en antislip: het geeft het object waarop de schellakvernis wordt aangebracht de indruk van een plastic of rubberen oppervlak. Deze gomeffectvernis is daarom in staat het uiterlijk van het object en het materiaal ervan te veranderen.

Visuele indruk is tegenwoordig essentieel in de wereld van coatings. Bovendien is het niet alleen een visueel effect, maar ook een echt rubber touch-effect. We kunnen dan wel zeggen dat het een effectief product is om meerwaarde, een uniek en origineel karakter aan een geschilderd object te geven.

Gomeffect vernissen: kenmerken en toepassingen

De samenstelling van het product bevat geen plastic componenten, noch latex of siliconen. Het is inderdaad een klassieke transparante oplosmiddelhoudende lak op basis van polyurethaan, met twee componenten (basis + verharder) die met een spuitpistool wordt aangebracht. Tijdens het drogen polymeriseert en hardt de vernis uit. Na één tot twee uur vindt de aanrakingsdroging plaats, terwijl voor een grondige droging minimaal 16 tot 24 uur nodig is. Pas na volledige droging kunnen we door het aanraken van deze schellakvernis beseffen dat het oppervlak echt het gevoel geeft een gum of een soort rubber aan te raken. De laklaag meet nog geen twintigste millimeter (50 µm) en zorgt voor een prettig, vrijwel slipvrij contact.

Vernis gomme laqueToepassingen van deze rubberlak

Het aanbrengen van deze speciale lak kan op vrijwel elk materiaal. Zelfs als de lak op geen enkele ondergrond directe hechtingseigenschappen heeft, kan er eenvoudig een geschikte hechtprimer gebruikt worden. De vernis kan worden getint: dit betekent dat u eenvoudigweg een pigmentpasta (circa 10%) kunt toevoegen om de gomvernis om te zetten in gekleurde lak.

De nieuwe ultrabestendige gomvernis

Net als vernis met softtouch-effect is het weerstandsniveau van gomvernis niet buitengewoon hoog! Het is gemakkelijk te beschadigen en te beschadigen omdat de lak zacht is. De nieuwe versie van Stardust, de nieuwe gomlak (833X) heeft deze kwetsbaarheid verholpen, met de nieuwe antikrasversie. Na het testen van dit “antikras”-product kunnen we toegeven dat het resultaat volkomen verrassend en bevredigend is, als we de zwakte van dit type product kennen.

Perzikhuidvernis (fluweeleffect)


Menu