Onze categorieën

HET ONMISBARE

Vernis Peau de pêche - Effet veloursVernissen om een ​​fluwelen uitstraling te creëren

Dit zijn voornamelijk tweecomponenten polyurethaanlakken op oplosmiddelbasis, die tot de structuurvernissen worden gerekend. Na het drogen creëren deze vernissen met perzikhuideffect, ook wel fluweeleffect of “soft touch” genoemd, een supermatte afwerking die zeer zacht aanvoelt.

We spreken van het perzikhuidgevoel omdat de vernis de indruk wekt een fluwelen oppervlak te hebben. Zoals alle supermatte afwerkingen zijn dit transparante, licht troebele coatings die bestand zijn tegen water, chemicaliën, alcoholen en zonnestraling.

Deze behoren niet tot de meest resistente afwerkingen, zeker niet als we ze vergelijken met de klassieke tweecomponenten glansproducten die in de industrie of carrosserie worden gebruikt. Dit zijn producten die veel gevoeliger zijn voor stoten, krassen en die gemakkelijk markeren. Hun texturen lijken veel minder hard dan glanzende lakken.

Met behulp van perzikkleurige huidvernissen

Zeer modieus, we vinden deze afwerkingen in de wereld van apparatuur die zo divers is als mobiele telefoons, brillen, broodroosters, afstandsbedieningen, interieuruitrusting voor de auto bijvoorbeeld. Deze coatings passen goed bij alle kleuren, vooral bij felle tinten en parelachtige of metallic effecten. Het geproduceerde effect is verrassend, omdat het het licht absorbeert en uitnodigt om het object aan te raken. Dit “soft touch” lakeffect wordt bereikt met een reeks additieven die de glans verminderen en een fluweelzacht oppervlak creëren.

Het is nu mogelijk om perzikkleurige huidvernissen te vinden in een acrylversie op waterbasis, voor decoratieve toepassingen en binnengebruik. De instructies voor het gebruik van perzikhuidvernissen zijn vrij eenvoudig: de vernis wordt gemengd met een verharder of katalysator (ongeveer 4 of 5 delen vernis op 1 deel verharder). Het aanbrengen gebeurt met een spuitpistool op het geschuurde oppervlak, in twee klassieke lagen. Dankzij de chemische reactie vindt verharding plaats en hardt de lak volledig uit in 24 tot 48 uur, of in slechts 1 tot 2 uur met bakken.

Vernis velours - Effet Peau de pêcheEen esthetische lak, maar kwetsbaar voor slijtage

Het effect van deze vernis is verrassend en buitengewoon. Helaas heeft het een zwak punt: de kwetsbaarheid voor krassen en slijtage. Sterker nog, bij de minste impact komt het los en scheurt het, omdat het vrij dun is en niet erg hard.

Afgezien van de kwetsbaarheid voor slijtage, is het zwakke punt dat het blijft plakken en flexibel is, in tegenstelling tot een glanzende lak die ervoor zorgt dat externe elementen wegglijden. Bovendien absorbeert het matte oppervlak alle soorten vuil en korrels gemakkelijker.

De nieuwe ultrabestendige en zelfherstellende Soft touch

Het is bij Stardust dat een exclusieve innovatie het levenslicht heeft gezien, met de introductie aan het begin van het jaar van de eerste “anti-kras” fluwelen lak! We hebben deze nieuwe versie getest, de nieuwe Soft touch ST832X lak: de applicatie en het mengen zijn compleet anders: de vereiste verhardersnelheid is veel hoger en de droogtijd is aanzienlijk verlengd, maar het resultaat is er: we kunnen het oppervlak bekrassen , maar als je met je vinger wrijft, verdwijnen de krassen op magische wijze.

Vernis gomeffect


Menu