Onze categorieën

HET ONMISBARE

Vernis à effets spéciaux optiquesCoatings met visueel effect

Glitter, lichtgevend of kleurverandering, dit zijn enkele voorbeelden van de specifieke kenmerken van enkele speciale vernissen die we meer bepaald vernissen met speciale visuele effecten noemen.

Deze onderscheiden zich van technische of reactievernissen, die zeker visuele kenmerken hebben, maar geen afwerkingen zijn die louter bedoeld zijn om een ​​ongebruikelijk, innovatief en volkomen verrassend visueel effect te geven. Effectvernissen zijn zeldzame, weinig bekende producten. Ze zorgen vaak voor hele mooie en indrukwekkende verschijningen. De eigenschappen ervan zijn niet altijd even duidelijk en het verrassingselement schuilt in het feit dat de lak onder bepaalde omstandigheden zijn bijzondere werking laat zien.

Hun toepassingsbereik is onbeperkt. Ze kunnen, naast hun kracht van bescherming en glans, hun bijzondere visuele uitstraling op elk oppervlak en elk voorwerp overbrengen: dit kan een bril zijn, een motorhelm, een blender, een flesje parfum, een bar... Het Vaak is het mogelijk om ze te formuleren in een klassieke versie op oplosmiddelbasis, maar ook in een acrylversie op waterbasis.

Optische vernissen met speciale effecten

Iridescentie, dat wil zeggen een sprankelend en kleurrijk effect van microreflectie van licht, is een van de belangrijkste effecten die bij deze afwerkingen te vinden zijn. Het is gemaakt door transparante pigmenten waardoor we de term ‘vernis’ kunnen behouden. Iridescentie wordt ‘interferentie’ wanneer de reflectie van licht aanleiding geeft tot een reflectie van een andere kleur, licht of achtergrond.

Dit visuele fenomeen is verrassend en bestaat uit puur licht. Het kan soms veelkleurig zijn met “opaalachtige” afwerkingen. Ze creëren ook “kleuren gebaseerd op puur licht”, dit zijn fotoluminescerende vernissen die oplichten in het donker. Er zijn vernissen met meerdere effecten en er wordt gespeeld met licht om aantrekkelijke en innovatieve afwerkingen te creëren op alle soorten dragers, zonder de kleur van de drager te veranderen.

Vernis à effets spéciaux optiquesIriserende parelachtige vernissen

Sprankelend, glitterend, iriserend, parelmoerachtig, hier is een reeks bijvoeglijke naamwoorden waarvan maar weinig mensen de aard en het verschil precies weten. Iriserende parelmoervernissen spelen voornamelijk met licht door het tegen hun pigmenten te weerkaatsen. Er zijn subtiele verschillen tussen producten en variaties, afhankelijk van de deeltjesgrootte in de vernissen. Iriserende vernissen maken optische verschijnselen mogelijk dankzij de microscopisch kleine lagen van deze kostbare pigmenten, die in staat zijn het licht dat erop valt te filteren en te transformeren en dat vervolgens naar onze ogen wordt teruggestuurd.

Fosforescerende vernissen

De verven verschillen niet echt van de fosforescerende vernissen, omdat ze in werkelijkheid allebei een vergelijkbare transparantie hebben, dat wil zeggen gemiddeld. De naam “vernis” impliceert dat het product een glanzende en resistente afwerking heeft. Wat het uiterlijk van een fosforescerende vernis betreft, deze is kleurloos en lijkt enigszins witachtig of zelfs geelachtig, afhankelijk van het Europium-gehalte, vooral als je de lagen vermenigvuldigt.

Standaard vernis
Technische vernis
Specifieke beschermende vernis
Vernis op waterbasis
Getextureerde vernis


Menu