Onze categorieën

HET ONMISBARE

Peinture voiture à effets spéciauxHoe autolak met speciaal effect aanbrengen?

Bent u een maatwerkprofessional of bent u helemaal nieuw in de wereld van autolak? Als je nog nooit van dit soort effectverven hebt gehoord of gezien, word dan nieuwsgierig en kijk eens naar de speciale effecten die geschikt zijn voor autolakken.

In tegenstelling tot wat de vooroordelen doen vermoeden en wat we denken te weten, zijn de nieuwe speciale autolakken qua prijs toegankelijk en ligt de implementatie ervan binnen ieders bereik. Deze uitzonderlijke afwerkingen zijn vaak net zo eenvoudig te spuiten als de klassieke kleuren van onze productievoertuigen.

Ze bestaan al 10 of 20 jaar en de prijsniveaus waren in het begin onbetaalbaar, waardoor ze alleen voorbehouden waren aan enthousiastelingen die bereid waren 2000 euro te investeren, alleen voor de aankoop van de producten. Tegenwoordig zijn de prijzen grotendeels democratischer geworden.

De basisprincipes voor autolak met effecten

Hoewel het inmiddels mogelijk is om de bekendste specialiteiten in een 100% watergebaseerde versie te vervaardigen, is de effectiviteit en het gebruiksgemak altijd beter in de oplosmiddelgebaseerde versie. Zeker omdat de wet op de VOS juist voor deze verfspecialiteiten een uitzondering toestaat. Ze worden meestal geformuleerd in een versie op basis van vernis, dat wil zeggen dat ze in twee fasen met een spuitpistool worden aangebracht, waarbij een beschermende glansvernis wordt aangebracht.

In de meeste gevallen zijn de twee stappen eigenlijk drie stappen, omdat effect-autolakken bijna altijd drielaagse systemen zijn (ook wel tri-coat genoemd): omdat ze half doorschijnend zijn, moeten speciale effectlakken een zwarte of witte basis over elkaar heen leggen.

Peinture voiture à effets spéciauxVeelkleurige effecten voor autolak en motorlak

Hier vindt u de mooiste speciale afwerkingen, geleverd in complete kits. Wat bedoelen we met veelkleurige effecten voor autolak en motorlak?

Dit zijn prismatische regenboogkleuren die van kleur veranderen, interfererende parelmoeren of de beroemde kameleons die verschillende kleuren onthullen.

Tinteffecten voor autolak en motorlak

Ze bevatten klassieke originele kleuren volgens de code van de voertuigfabrikant. Onder de tinteffecten voor autolak en motorlak bieden wij ook andere, indrukwekkendere kleurstijlen aan, zoals metallic Stardust en “Diamond”.

Peinture voiture à effet de textureTextuureffecten voor autolak en motorlak

Deze effectverven zijn in Frankrijk geïntroduceerd door Stardust: dit zijn de textuureffecten voor autolak en motorlak zoals het Crystallizer-product dat kristalpatronen produceert, de Marblizer die gekleurde marmering geeft, maar ook roestverf. Dit laatste is een volledig exotische specialiteit die niet alleen de illusie van het roestuiterlijk geeft, maar ook de textuur omdat dit effect een echte film van geoxideerd ijzer creëert.


Andere soorten autolak
Lakken van auto-elementen
Kleurcode auto


Menu