Onze categorieën

HET ONMISBARE

Peinture des éléments de voitureHoe lakken we de verschillende elementen van een auto?

Voor elk onderdeel van een voertuig wordt autolak volgens een specifieke techniek aangebracht. Er zijn ook verfvarianten die speciaal zijn afgestemd op bepaalde delen van het voertuig, bijvoorbeeld verf die bestand is tegen hogere temperaturen of meer slijtage en wrijving.

De verschillende interieur- of exterieurelementen van een auto zijn vaak van een andere aard dan het plaatwerk van een carrosserie. Voor elk type onderdeel hebben we de juiste producten geselecteerd om elke materiaalfamilie correct te primen en te coaten. Als professionele coatingexperts produceren wij chemische formules om epoxylakken voor chassis en velgen, gomeffectafwerkingen voor dashboards of zelfs flexibele lakken voor bumpers te creëren.

Voor ons is het erg belangrijk om alle oplossingen aan te bieden, maar ook verschillende vereenvoudigde of specifieke versies om aan alle behoeften aan te passen.

De kenmerken van elk auto-elementlak

Een verf wordt bepaald door zijn uiterlijk, maar ook door zijn functie: voor elke toepassing en voor elk gebruik moet hij zich aanpassen. We verwachten dus dat een chassislak beschermt tegen roest en oxidatie, maar ook goed hecht op staal of aluminium. Terwijl een coating voor kleine letters dik en ultrahard zal zijn, zal een dashboardlak daarentegen dun en zacht zijn.

Ontdek op onze site de complete kits die overeenkomen met elk auto-element, in spuitverf of in formaat van 250 tot 1000 ml voor degenen die een HVLP-pistool hebben, voor elke afwerkingsspecialiteit voor velgen, achteruitkijkspiegels of andere auto-elementen. Lees ons advies en uitleg per stap.

Op onze presentatiepagina's wordt gedetailleerd beschreven hoe u elke fase van het lakken van auto-onderdelen met succes kunt voltooien, van ontvetten tot afwerken.

Autolak voor remklauw

Er zijn twee belangrijke eigenschappen die autolak voor remklauwen moet hebben. In de eerste plaats moet het bestand zijn tegen snelle en hoge temperatuurstijgingen, maar ook tegen de wegomstandigheden zonder te verslechteren. Het moet daarom zeer stevig zijn, maar ook zonder gevaar voor losraken vastzitten aan de metalen onderdelen waaruit de buitenkant van remklauwen van auto's bestaat.

Autodashboard lakken

Het is mogelijk om het een nieuw uiterlijk te geven, door het ruwe plastic te lakken, of om de lak van het autodashboard volledig opnieuw te schilderen, met bijvoorbeeld een effect dat de aanraking reproduceert, wat zacht, geplooid of zacht kan zijn, afhankelijk van het oppervlak van de auto. auto. oorsprong, of het halfglanzende, matte of fluwelen effect. Dit werk gebeurt met producten die hechten aan de kunststoffen van autodashboards, na specifiek voorbereidend werk.

Autolak van de onderkant van de carrosserie en vrachtwagenbedden

Voor wie autolak wil aanbrengen op bodemplaat en vrachtwagenbedden om eenvoudigweg tijdelijk of permanent te beschermen, of voor wie een ultrasterke laadbakbekleding van het type pick-up of 4x4 wil installeren, bestand tegen stoten en diverse belastingen, dan zijn wij hebben u verschillende unieke oplossingen en middelen te bieden. Ontdek onze aanbiedingen, met verpakking, wijze van toepassing en prijs, door de bovenstaande link te volgen.

Auto bumper lakken

Toepasbaar op oude geverfde achtergronden, of zeldzamer op blootgestelde kunststoffen, is autobumperlak min of meer hetzelfde als die op plaatwerk. Naast de toevoeging van additieven zijn er ook knowhow, technieken en tips die je onder de knie moet krijgen om jezelf te beschermen tegen eventuele onaangename verrassingen: bumpers zijn in feite harde oppervlakken om vast te pakken, zacht en onderworpen aan alle extreme omstandigheden die op de weg voorkomen. wegen.

Auto achteruitkijkspiegel schilderen

Wij mengen voor onze gebruikers fabriekskleuren in miniformaten, dat wil zeggen het minimum dat nodig is om een auto-achteruitkijkspiegellak volgens de exacte kleurcode te kunnen bereiden. Leer dankzij onze technische fiches hoe u zelf kwaliteitswerk kunt uitvoeren, zonder gebruik te maken van de diensten van een carrosseriebouwer. Ons aanbod omvat alle mogelijke vormen van professionele 1K- en 2K-verven in blik of spray.

Motorblok van een auto schilderen

Of u nu de motorkappen of zelfs bepaalde metalen delen aan de buitenkant van de motor gaat schilderen, u moet een paar eenvoudige ontvettings- en reinigingsstappen volgen en een autolak voor het motorblok kiezen. Deze laatste moeten een sterke hechting en robuustheid hebben om temperatuuromstandigheden te kunnen weerstaan zonder te barsten, zwart te worden of af te pellen.

Chassis: autolak en primers

Waarom moeten we de metalen structuur van een voertuig voorzien van een beschermlaag? Simpelweg omdat metalen gevoelig zijn, worden ze afgebroken en verouderen ze met de tijd en de elementen. Chassiscoatings (autolak en primers) vormen een omhulsel en beschermen het metaal tegen oxidatie door tijd, water en lucht. Ze binden zich chemisch met ijzerdeeltjes.


Andere soorten autolak
Autolak met speciale effecten
Kleurcode auto


Menu