Onze categorieën

HET ONMISBARE

Peinture brillant directAndere vormen van autolakken

Met passie en creativiteit heeft StardustColors werkelijk de autolak opnieuw uitgevonden die iedereen kent en die slechts een beperkte “keuze” biedt, opgelegd door automerken en fabrikanten.

Het potentieel van autolakken is enorm en onvergelijkbaar met alle andere schildertechnieken. Elk type autolak zorgt voor ongeëvenaarde glans-, kleur- en glansniveaus. Als je maar de moeite neemt! Hiervoor heeft Stardust, na jaren van werk en ervaring, alle potentie ontwikkeld die pigmenten en carrosserielakken ons kunnen bieden.

Het technische karakter en de veelzijdigheid van de afwerkingen en ondergronden maken het mogelijk om elk voertuig (jetski, quad, motorfiets, fiets, boot, enz.) en object te schilderen. Via onze productpagina's laten we niet-professionals, nauwkeurig en begrijpelijk, kennismaken met de basisregels van de kunst van het carrosseriewerk. Wij laten u elke autolak kennen en leren hoe u deze als een professional kunt aanbrengen!

Andere soorten autolak

Dacht je dat je metaal- of parelmoerverven kende? Dit is een voorbeeld: de armoede van het aanbod was onze enige keuze tot 2009, de datum van oprichting van Stardust. Hoewel autofabrikanten op dit gebied verwarring hebben veroorzaakt, hebben we verven op basis van metaalpigmenten of met metaaleffecten aan de ene kant duidelijk gescheiden van parelmoerverven aan de andere kant.

En als we het over parelmoer hebben, is dit ook een goed voorbeeld van de manier waarop we elke familie van parelmoereffecten hebben verduidelijkt en ontwikkeld. Soms is het lastig om de weg te vinden, bijvoorbeeld als je een kleur uit een kleurenkaart wilt. Welk type autolak gebruiken? Een matte basis? Een matte afwerking? Een glanzende lak?

Voor onze klanten verduidelijken wij elke oplossing zonder in vereenvoudiging te vervallen. De verschillende soorten autolak zijn zowel technisch als esthetisch. Voor elke behoefte en elke toepassingswijze is er bij ons een oplossing. U hoeft alleen maar de tijd te nemen om goed werk te leveren en u door ons te laten begeleiden.

Effet chrome pour peinture voitureChroomeffect voor autolak

Laten we beginnen met de meest ambitieuze lak met chroomeffect voor autolak.

Deze set spuitverfproducten geeft een “vloeibare” metallic afwerking, waardoor een spiegelachtige reflectie ontstaat, die lijkt op 80% chroom. Deze afwerking is niet verboden op de wegen omdat er geen verblindende oppervlakken ontstaan.

1C autolak matte basis voor autolak

Bij het spuiten is het belangrijk om het verschil te begrijpen tussen tweelaagse 1C-autolak op matte basis voor auto en polyurethaanlak. Eéncomponentlak vertegenwoordigt het overgrote deel van de bestaande autolakken. Het wordt ook wel “tweelaags”, matte basis of vernisbasis genoemd. Dit zijn ééncomponentige, zeer dunne verven die drogen met lucht, terwijl 2K-lakken dik, glanzend en droog zijn door uitharding met een katalysator.

Direct glanzende autolak 2C

Ze worden tegenwoordig in bepaalde gevallen gebruikt omdat ze tijdwinst, efficiëntie en eenvoud vertegenwoordigen. 2K directglanzende autolak voor auto's is een polyurethaanlak die altijd wordt geleverd met een verharder. Wij bieden verschillende soorten aan, waarvan sommige ultrabestendig, voedselveilig zijn of aan een willekeurige ondergrond hangen. Wij produceren ook 2K-glanslakken in alle kleuren van de gangbare kleurenkaarten (RAL, PANTONE, NCS, TRUCKS, enz.).

Oude autolak

In onze rubriek oude autolak ontdekt u alle specialiteiten die wij hebben ontwikkeld om oude voertuigen te renoveren, vooral op het gebied van verchromen of liever imitatiechroomtechnieken. Bij de renovatie van oude auto’s komen alle carrosserietechnieken aan bod.

Hiervoor hebben wij alle producten en benodigdheden verzameld die u nodig heeft. Over vintagekleuren gesproken: onze colorist kan de kleuren van oude auto's uit de jaren dertig creëren.

Autolak tunen

Autotuninglak trekken de aandacht en gedragen zich niet zoals andere verven: ze reageren met licht met lichtgevende en kleurrijke reflecties, soms veelkleurig, die verrassen en in het oog springen. Het technische karakter van deze producten is zodanig dat we het nuttig achtten om de meest populaire effecten onder de autotuningverven te groeperen door “complete kits” te creëren.Auto-elementen lakken
Autolak met speciale effecten
Kleurcode auto


Menu