Onze categorieën

HET ONMISBARE

Vernis techniqueSpecifieke vernissen

In bepaalde situaties worden speciale vernissen gebruikt die, dankzij bepaalde bijzondere technische kenmerken, een oplossing bieden: een technische vernis is verre van een traditionele vernis, maar is gespecialiseerd voor een bepaalde toepassing en wordt voor geen enkel gebruik aanbevolen.

Technische vernissen komen voort uit geavanceerde formuleringen: ze blinken uit op een specifiek gebied, maar zijn in andere gevallen ‘zwak’. We kunnen bijvoorbeeld het geval nemen van technische vernissen, de enige vernis ter wereld die aan chroom kan hechten. Ondanks deze opmerkelijke prestaties heeft deze vernis een zekere finesse en heeft hij niet de dikte en weerstand van andere vernissen.

In de industrie vinden we dit type afwerking (eindlaag) vaak transparant, glanzend, satijn of mat. Elk product is aangepast aan een specifieke behoefte of probleem. Hier is een heel goed scenario: een fabrikant van koffiecapsules die een nieuw model biologische koffiecapsules gaat maken, zal de noodzaak inzien om deze papieren of plastic capsules te voorzien van een beschermende laag, die 60 minuten lang heet water kan weerstaan. voedselnormen getest en ook biologisch afbreekbaar!

Technische vernissen ten behoeve van industrie en architectuur

Op architectonisch gebied vinden we anti-UV-, anti-zout-, anti-corrosiecoatings... Stel je voor dat we zelfs in een veld als de landbouw deze speciale afwerkingen vinden: laten we het voorbeeld van kassen nemen. Er zijn transparante lakken die warmte blokkeren door de infrarode stralen van zonlicht, die verantwoordelijk zijn voor de verwarming, te reflecteren. In Frankrijk is Stardust toonaangevend op het gebied van innovatie en de creatie van technische vernissen.

Het bedrijf ontwikkelt allerlei soorten vernissen, voor alle professionele behoeften: vernis nodig in het gepolijste aluminium van zonne-ovens? Of een technische vernis die bestand is tegen 700°C, of ​​een technische vernis voor verzilveren met optische witmakers? Zelfs op zilveren munten vervaardigd door de Bank van Frankrijk vinden we fijne vernissen die specifiek aan zilver kunnen kleven.

Vernis techniqueFlexibele vernis

Niet te verwarren met uitbreidbaar! De flexibele vernis is bestand tegen draaien en buigen tot hoeken van 180° zonder te breken of te barsten.
U moet weten dat klassieke vernissen in de loop van maanden en jaren uitharden: ze worden broos. Flexibele vernissen worden op veel gebieden gebruikt, vooral op leer!

Zelfklevende vernis

Hier vinden we een vruchtbare voedingsbodem voor de bekwaamheid van verfchemici: hechtvernissen moeten een garantie kunnen bieden voor hechting, op allerlei ondergronden en materialen... Er zijn er tientallen en velen weigeren, voor de meeste schilderijen, het recht om hou je eraan vast!

Standaard vernis
Specifieke beschermende vernis
Vernis met speciaal effect
Vernis op waterbasis
Getextureerde vernis


Menu