Onze categorieën

HET ONMISBARE

Vernis céramiqueVernissen op keramiekbasis

De keramische auto- en carrosserielak, die nog maar een paar jaar geleden op de markt verscheen, zorgt voor veel ophef in de autowereld.
Voordat keramische vernissen auto- of industriële vernissen zijn die talrijke kwaliteiten vertonen, vertegenwoordigen ze belangrijke technologische vooruitgang in de wereld van coatings en verven, vooral wat betreft chemische formuleringen en mogelijke toepassingen:

* superieure algemene weerstand tegen krassen en stoten
* maximale hardheid en bescherming van voertuigen tegen spanen en aanvallen op de weg
* Anti-verouderingsbehandeling in de architectuur of industrie
* sensationeel gebruiksgemak vergelijkbaar met klassieke vernissen.
* ultraglanzende afwerking en diepnateffect waardig de beste acrylvernissen.
* maximale kleurbescherming tegen de zon (UV)
* uitstekende oplossing voor donkere of zwarte tinten, beschermt ze tegen microkrasjes en "swirl marks"

Keramische lak voor auto's en carrosserieën

Cerastar®-vernissen die aan het publiek worden verkocht, maken gebruik van innovatieve formuleringen waarin nieuwe polyasparagine- of polysilizaanharsen zijn geïntegreerd, gekoppeld aan klassieke acryl-polyurethaanharsen. De prestaties van droge films worden maximaal gestimuleerd, dankzij een vastestofgehalte van bijna 68% en de echte verglazing van de polymeren. We bereiken de PERSOZ-hardheid 410 in 24 uur en meer dan 500 in 48 uur, of BUCCHOLZ-hardheid rond de 5. Dit vertegenwoordigt bijna tweemaal de hardheid van een klassieke UHS-afwerking.

Met de ontwikkeling van nieuwe nanodeeltjes die in het hart van deze keramische autolakken zijn verwerkt, worden de technologie en ontdekkingen elk jaar beter, waardoor autocoatings steeds resistenter worden. De standaard Cerastar-lakseries A, B, C, maar ook de speciale F (flexibel) en X (extreem) zijn een goed voorbeeld van deze nano-keramische vernissen. Het is redelijk om te denken dat er over een paar jaar krasbestendige vernissen op glasbasis zullen verschijnen!

Vernis céramiqueEnkele voorbeelden van gebruik:

Keramische vernis kan worden gebruikt op autocarrosserieën, motorfietsen, helmen, maar niet alleen:
Het is geschikt voor alle decoratieve of industriële toepassingen die glans en duurzaamheid vereisen:

  • Bril
  • Fiets
  • Vliegtuigen
  • Mobieltjes
  • Metalen structuren
  • Uitrusting en machines
  • Architectuur en gevel
  • Huishoudapparatuur
  • Werkplan

Sneldrogend

Keramische vernissen nemen zeer snel in hardheid toe. Droog aanvoelend kan worden bereikt in 20 minuten en in gebruik genomen in 1 uur, met een uitzonderlijke totale hardheid na 48 uur. Ze maken besparingen in de toepassing mogelijk in vergelijking met traditionele carrosserievernissen, dankzij hun droging zonder koken bij kamertemperatuur. Een voertuig kan al na 60 minuten weer de weg op!

De prijs van keramische lak is voordelig

Hoewel sommige merken profiteren van de tijdelijke schaarste van deze nieuwigheid om ongelooflijke prijzen te tonen, zouden de redelijke kosten van keramische vernis moeten overeenkomen met die van een hoogwaardige vernis. De hogere kosten worden gecompenseerd door de superieure prestaties en duurzaamheid:
Het is duurzamer en is door de jaren heen veel beter bestand: Cerastar-vernis garandeert een superieure en duurzame glans die langer dan 15 jaar aanhoudt, zelfs onder extreme omstandigheden.


MS carrosserielak
UHS auto- en carrosserielak
Sneldrogende auto- en carrosserielak
HS auto- en carrosserielak
Auto- en carrosserielakspray
Hoe een auto of carrosserie lakken?
Hoe behoud ik de glans van een carrosserielak?


Menu