Onze categorieën

HET ONMISBARE

Vernis carrosserie UHSUltra High Solid-lak

Ze zijn vandaag de dag (tot wanneer?) de standaard en de regel onder de variëteiten van carrosserielakken: dit zijn UHS-lakken, die meer dan 80% van de afwerkingsvernissen vertegenwoordigen die door autospuiters en motorfietsen worden gebruikt. UHS is inderdaad een term die alleen bestaat in de wereld van autolak.

Wat betekent deze afkorting eigenlijk? De van Engelse origine afkomstige uitdrukking “Ultra High Solid” volgde de oude typen “High Solid” en “Medium Solid” op. De vertaling is het vastestofgehalte. Dit heeft betrekking op de verhouding tussen droge stof en vluchtige stof.

UHS-lak voor carrosserie van auto's en motorfietsen

Misschien, en zelfs waarschijnlijk, zullen mensen over tien jaar zeggen dat dit soort vernissen archaïsch, verouderd en middelmatig zijn, maar vandaag de dag zijn ze in ieder geval de referentie op het gebied van kwaliteit en optimale prestaties.

UHS-lakken (Besaglass UHS carrosserielak) zijn het resultaat van voortdurend onderzoek naar de lakken van morgen en de hevige concurrentie waaraan fabrikanten deelnemen, voor het verbeteren van de weerstand en glans en tegelijkertijd tijd besparen en het milieu respecteren.
Ze zijn na droging dikker, dus steviger en minder vervuilend.Vernis UHSProgressie voor het milieu

Het lijkt misschien tegenstrijdig, maar je zult er aan moeten wennen: vooruitgang kan zowel ten goede komen aan de ecologie als aan de efficiëntie! Dit is het geval bij UHS-lakken, die in alle opzichten beter zijn en minder VOS uitstoten. Ze zijn steviger, sprankelender, vullend en er wordt een lagere hoeveelheid gebruikt. In werkelijkheid is de prijs misschien hoger, maar het verbruik is lager.

Wetenschap voor ecologie

As early as the 2000s, we became aware of the problems of the greenhouse effect and the fragility of the ozone layer. The reduction of emissions of volatile components, thanks to the implementation of restrictive laws, has enabled progress in the field of automotive varnishes and ecology.


HS-lak
MS lak
Snel drogende lak
Carrosserielakspray
Keramiek lak
Hoe behoud ik de glans van een carrosserielak?


Menu