Onze categorieën

HET ONMISBARE

Vernis carrosserie MSMedium Solid-vernissen

Tegenwoordig is het in Europa onmogelijk of zeer moeilijk geworden om carrosserielak voor auto's en motorfietsen van het type MS te vinden. MS carrosserieafwerkingslakken zijn al lang achterhaald en zelfs verboden door de moderne Europese wetgeving.

De term “Medium Solid” betekent in het Engels “gemiddeld drogestofgehalte”. Dit is eigenlijk wat er overblijft nadat de verdunners en andere oplosmiddelen uit de lakken en verharders zijn verdampt. Bij MS-lakken hebben we het over een low-end product.

MS carrosserielakken voor auto's en motorfietsen

Deze term is van toepassing op alle verven (matte basis, lakken en transparante afwerkingen).
Sinds richtlijn 2004/42/EG, aangenomen in 2004 en geïmplementeerd in 2 fasen (2007 en 2010), wordt dit type verf of afwerking niet langer geproduceerd of verkocht (nou ja, bijna omdat we zullen zien dat er enkele specialiteiten zijn die baat hebben bij een rechte pas).

MS-vernissen zijn in ieder geval middelmatige, vervuilende vernissen, die in Europa niet langer hun plaats hebben in het concurrentieveld van moderne hoogwaardige vernissen. We hebben nog steeds de kans om er een paar te vinden in bepaalde landen van de Maghreb of Afrika.Vernis MSEen slechte dekkracht

MS-vernis bevat meer verdunner dan hars en kan een VOS-waarde hebben van maximaal 600 g/l. Het is duidelijk water...! Dit betekent dat deze prachtige glanzende laag, eenmaal aangebracht op een carrosserie, na droging binnen enkele minuten zou worden teruggebracht tot een slechte droge laag, niet erg glanzend en te dun om defecten te kunnen egaliseren.

Ontdek: UHS BS830 carrosserielak, zijn verharder en verdunner.

MS: uitzonderingen op de regel

Dit gebrek aan dikte, aan ‘gebrek aan body’, brengt niettemin een onverwacht en heel belangrijk voordeel met zich mee:
Het is inderdaad absoluut noodzakelijk om MS-type bases in carrosserielaksystemen te hebben, omdat deze worden gebruikt om metallic en parelmoerlakken te maken.
Juist in zeer dunne verflagen kunnen de vlakke pigmenten optimaal, “plat” worden gepositioneerd.

HS auto- en carrosserielak
UHS auto- en carrosserielak
Sneldrogende auto- en carrosserielak
Auto- en carrosserielakspray
Keramische auto- en carrosserielak
Hoe een auto of carrosserie lakken?
Hoe behoud ik de glans van een carrosserielak?


Menu