Onze categorieën

Kleurcode
Auto's & Motoren
Zoek je kleur!

Selecteer parameters en stuur uw aanvraag

Spiegel Chroomlak

Nieuw product

Chroomlak met Spiegeleffect

Chroomlak is een vloeibaar product waarmee een chroomsaspect verkregen wordt dat tot 90% overeenkomt met dat van echt chroom. 

 

4 mogelijke verpakkingen :

> Voir descriptif complet

- +

check Plus que 242918 en stock !

79,99€Inclusief VAT

Paiement securisé avec :logopaiement
 
Meer informatie
4 verpakkingen hierboven beschikbaar
 
SPIEGEL CHROOMLAK

Nieuwe versie

(De chroomlak optie is economisch (rendement van 5m² per liter), praktisch, niet giftig, en biedt een prachtige chroomafwerking, die echt chroom het meest benadert.

 

AANBRENGEN

Enkel met spuitpistool of aerograaf (fijne buizen) aan te brengen. Chroomlak heeft als voordeel dat geen uitrusting vereist is.  Een eenvoudig spuitpistool en een luchtcompressor volstaan.  Zo kan gelijk wie de lak succesvol aanbrengen op voorwaarde dat iedere aanwijzing nauwgezet gerespecteerd wordt, want de lak wordt op bijzondere manier gespoten. Enkele testen volstaan om er de werking van te begrijpen en te beheersen. We raden dus aan om de informaties te lezen op de productbladen en op de PDF's en om enkele testen te doen. Onze ploeg blijft dan ter beschikking voor alle hulp of technische raad. 

 

ONDERLAAG

Dit is de moeilijkste stap en de meest belangrijke voorwaarde om het verchromen uit te voeren. Er moet een zwarte verf aangebracht worden, gelakt en glanzend, zo hard mogelijk. Daarvoor kan men onze zwarte polyurethaan verf met verharder gebruiken. (Men kan gelijk welk type gebruiken : rechtstreekse glans, een zwart met autovernis gelakt, of gelijk welk type zwarte, harde en glanzende oppervlakte zoals bv. een plastiek...)  Belangrijk : van de glans, van de droogtijd en van de hardheid van de basislaag zal de kwaliteit van het chroomeffect afhangen !  Een lange droogtijd zal een diepe verharding en het afdampen van alle solventen toelaten. 


VERNISSEN:

Facultatief, en naargelang het gebruik te bepalen. Elk type blanke lak past. Voorzorgsmaatregelen moeten genomen worden met solventhoudende blanke lakken. Het vernissen is optioneel en blijft voorbehouden aan stukken die aan afschuren en aan buitenomstandigheden zoals regen worden onderworpen. Voor de stukken die voor binnen bestemd zijn, die niet onderworpen worden aan wrijvingen noch herhaalde contacten raden wij blanke lak niet aan : zonder blanke lak is het chroomaspect maximaal


AANWENDING

Auto, moto, velgen, lichtenoptiek, design, beeldhouwwerk, leidingen... Het is mogelijk gelijk welk type materiaal te lakken, zoals metaal, aluminium, plastiek, hout, policarbonaat op voorwaarde dat het gepast werd voorbereid.

KENMERKEN

Gebruiksklare solventhoudende lak

In alle gevallen : goede bestendigheid tegen hoge temperaturen. Ongevoelig voor UV stralen. Geen vergelen. 

Zonder blanke lak: Totaal chroomeffect, geen mogelijk losweken, gevoeligheid voor afschuren. Aanbevolen voor voorwerpen/beeldhouwwerken die in gesloten plaatsen of opgehangen  

Met blanke lak: licht mat worden van het spiegeleffect. Perfecte bestendigheid tegen slechte weersomstandigheden, warmte, UV stralen, afschuren. Geen waarborg van aanklampen : schokken met voorwerpen en losmaken van zelfklevers vermijden. 

 

KLEUREN

Het is best mogelijk prachtige kleureffecten van het type "Candy" aan chroom te geven. Dit wordt heel gemakkelijk gedaan door het toevoegen van onze Candy inkten aan de blanke lak (zie concentraten of Candy blanke lak)

 

TECHNISCHE FICHE en GEBRUIKSAANWIJZING

GEREEDSCHAP: Conventionele spuitpistolen of HVLP, aerograaf (0.5 tot 1.0mm buis)

RENDEMENT:1L / >5m²

AANBRENGEN:

De basislaag aanbrengen: Zwarte glanzende lak (Polyurethaan, rechtstreekse glans of zwart vernis). Laten drogen (zelfs bij stoven of koken) bij kamertemperatuur gedurende 96u (10 tot 14 dagen droogtijd voor de mooiste resultaten) Niet gladschuren noch ontvetten. Gewoon met een zacht en droog doekje afstoffen.

De chroomlak spuiten : Goed schudden voor gebruik. Met behulp van een spuitpistool met fijne buis (0.5~1.0mm) onder lage druk (2 bars), zeer dunne lagen spuiten, terwijl men de lak minimaal laat spuiten (lichte druk op de trekker) en de lucht laat ontsnappen tot men het maximale chroomeffect ziet verschijnen. Enkele seconden laten drogen tussen de lagen tijdens het verdampen het chroom effect zien verschijnen. De lagen niet overladen. Tussen elke droge laag is het mogelijk de oppervlakte glanzend te maken met een stuk katoen om de eventuele stofjes of "schilfers" te verwijderen.  

DROOGTIJD

Chroomlak wordt onmiddellijk droog, maar het wordt aangeraden die tijdens 24u min. bij kamertemperatuur te laten drogen. Hoe langer de droogtijd (tot 14 dagen), hoe meer het chroom verhardt en  bestendig wordt. Dit zal dan een gemakkelijk vernissen toelaten als men wenst te vernissen. 

VERNISSEN

Het vernissen vereist een speciale techniek : met behulp van onze blanke lak HS 830 of elk type goed verdunde blanke lak, met 4 droge lagen (micro lagen) beginnen , met telkens 1 tot 2 minuten tussentijd. Pas nadien normaal vernissen. Van de dunheid van de lagen, en van de handigheid en het geduld van de persoon die spuit zal het eindresultaat afhangen. 

De topcoat-stap is de kritische stap, aangezien elk vloeibaar product dat over de chroomlaag van toepassing is, de positie van de microchrome deeltjes kan veranderen en het moirror effect kunnen vernietigen. men kan 80% van het oorspronkelijke spiegel effect behouden of alles verliezen. Daarom is het belangrijk om de instructies hierna te volgen.
Ook :
- Over de chroomverf: hoe droger het beter: kook het (tot 150 ° C) of laat het dagen dagen droog.

  - om de risico's en problemen te verminderen, gebruik eerst onze waterbasis clearcoat als een "fixatieve lijm". Breng 4 microcoats aan, met 2 minuten drogen tussen elk, dan 1 natte jas. Laat drogen volledig toe, en dan kunt u 2K polyurethan clearcoat aanbrengen

 

NEGATIEF AANBRENGEN:

Gespoten op de binnenkant van een harde, glanzende en doorschijnende oppervlakte geeft chroomlak een echte spiegeleffect (glas, acryl, policarbonaat, lexan)

 

Product in voorraad, levering: 48/72u

 

 


 
Downloaden

MSDS Chroomlak

MSDS Chroomlak

TDS CHROME PAINT

TDS CHROME PAINT

 
 

Accessoires

11 other products in the same category

Nous vous recommandons également

Recently Viewed

Menu