Onze categorieën

kristal effect

Nieuw product

Product klaar voor gebruik.

De kristallisator wordt geleverd in een spuitbus :

Geen pistool nodig ! 

> Voir descriptif complet

- +

check Plus que 1190 en stock !

60,50€Inclusief VAT

Paiement securisé avec :logopaiement
 
Meer informatie

KRISTAL EFFECT

 

Maakt het mogelijk motieven te creëren in de vorm van kristallen

Totaal nieuwe formulering door StardustColors:

Meer geconcentreerde formule, doeltreffend om dikke kristallen te verkrijgen, uiterst snel drogen, verstuiver inbegrepen.

  

Wijze van aanwending:

Belangrijk! Om prachtige kristallen, is het belangrijk dat hem  naar een verharde oppervlak (basic lak  + 5% verharder, of beter: verf  van gelakt(basis).

Om de kristallen zo goed mogelijk te verspreiden: we raden aan om een ​​vernis aan te brengen op de metallic-parelmoerverf, en na het drogen licht te schuren met 500: Inderdaad, op een zeer glad oppervlak zullen de kristallen zich beter ongelakte metalen basis.
1/ DE GRONDLAAG:

Beginnen met een METALLIC GRIJZE grondlaag. Hiervoor best grondverf of solventbasis gebruiken (geen verf op waterbasis). Wij raden onze Bright Aluminium of Coarse Aluminium verf aan (Zie onze rubriek Metallic). Volledig laten drogen en de ganse oppervlakte goed schuren. Hiervoor scotch brite met water gebruiken. Zeer goed schuren is belangrijk opdat de vloeistof minder zou vloeien en de kristallen zich goed zouden vormen.

2/ kristal effect :

De kristallisator aanbrengen met behulp van onze verstuiver (inbegrepen). Zo tewerk gaan dat het stuk volledig bedekt is met een dikke laag. Snel handelen ! Door het stuk te kantelen een gelijkmatige verdeling verkrijgen en het overtollige wegwerken. Te dikke lagen hebben gebreken tot gevolg bij het drogen. Onmiddellijk het stuk in de oven plaatsen bij 30°C minimum (Hoe hoger de teperatuur is, hoe beter het kristalliseren zal slagen). De kristallen worden heel snel gevormd tijdens het verdampen (in minder dan 20 minuten).

3/  REINIGING:

Na volledige kristallisatie neemt men kleine oneffenheden waar en een kristallijne textuur. Een lichte laag zwart aanbrengen (uitsluitend solventgedragen - Zwart 125 ml beschikbaar in de categorie Airbrush Verf)  Deze laag moet zeer dun zijn en half transparant blijven). Onmiddellijk nadien voorzichtig reinigen met een schuurspons (groene zijde) soepel en zacht, om de kristallen te voorschijn te doen komen.

4/  BLANKE CANDY LAK:

Onmiddellijk nadien vernissen wanneer het oppervlak goed droog is. Een blanke Candy lak gebruiken om kleur te geven en meer diepte-effect te verkrijgen (De blanke Candy lakken vindt men in de rubriek CANDY in pot of spuitbussen): Candy is volledig transparant.  Hij zal de kristallen metallic grijs maken en de zwarte gedeelten zullen zwart blijven. Het is vooral de Candy die het diepte-effect zal tot stand brengen.

Breng 2 tot 4 lagen Candy-lak aan


Rendement van de kristaliseur : 500ml: 3.5

Te bewaren bij 10-25°C

Opgelet met de vochtigheidsgraad die de oorzaak kan zijn van een slecht kristalliseren of totaal gebrek aan kristalliseren.

In geval van koude kan de vloeistof bevriezen/kristalliseren;  het product kan opgewarmd worden in bain marie.

 

VOLLEDIGE KIT

COMPLETE KIT
(inclusief onderlaag, kristallisator, zwart, candy vernis):
>> De tint is naar keuze, en moet aangegeven worden in het opmerkingenveld tijdens de bestelling of per e-mail na validatie van de bestelling.

Complete kit 3.5 L: Bevat 1 L grof aluminium, 50 ml verharder, 500 ml kristallisator, 250 ml opgelost zwart, en 1.7 L candy vernis (tint naar keuze) - 3.5m² min.


Complete kit spuitbus: (Voor degenen die geen spuitpistool noch compressor hebben) Bevat : 3x spuitbus 400 ml Aluminium, 500 ml kristallisator, spuitbus 400 ml zwart, 3x spuitbus 290 ml candy vernis, 1 schuurblad # 500 - 2m²

Bij het schilderen op bijvoorbeeld ongeverfd / gevernist ruw hout of een andere ruwe ondergrond,
je hebt een zwarte primer nodig om het aluminium naar buiten te brengen

De Candy-lak die in de kits wordt geleverd, is al een glanzende en resistente afwerking.

Opnieuw lakken is daarom optioneel.
Het is inderdaad mogelijk om glans en diepte aan de lak toe te voegen door 24 uur later opnieuw te lakken met een hoogwaardige autolak.

Raadgevingen voor het verstuiven: teneinde het vormen van druppels aan de oppervlakte te vermijden en een gelijkmatige verdeling te verkrijgen:

- Het oppervlak goed reinigen met water en een Scoth Brite spons.
- Niet aanbrengen op een warm oppervlak
- Twee tot drie zeer dunne snel op elkaar volgende lagen aanbrengen is beter   dan één dikke laag.
In geval zich druppels vormen, of een slechte kristallisatie, met warm water reiningen en opnieuw beginnen.

DEMONSTRATIE VIDEO BESCHIKBAAR

 

Als we de lak aluminium (basis 1C), raden we toevoegen 3 % verharder in deze lak.
Droog 12 am, spray(verpulveren) het product CRISTALISEUR. De reactie zal beter


 
Downloaden

MSDS Crystalizer

MSDS Crystalizer

Apply crystalizer

Apply crystalizer

Candy Catalogus 2021

Candy Catalogus 2021

Accessoires

10 other products in the same category

Nous vous recommandons également

Recently Viewed

Menu