Onze categorieën

HET ONMISBARE

soorten carrosserie autolakDe verschillende kuipverven

Hier is een korte schets van de verschillende carrosserie autolak die we gebruiken in de praktijk en kunst van het schilderen van de carrosserie van een voertuig, alleen tijdens de schilderfase.

Na voorbereiding met primer en vóór de afwerkingsvernisfase, de reparatie-, touch-up- of personalisatiefase vindt plaats, met een tweelaagse matte basis of lak, waarvan Stardust alle mogelijke varianten aanbiedt.

Soorten carrosserie autolak

In de auto-industrie zijn innovatie en maatwerkafwerkingen en kleuren een een gebied dat net zo belangrijk is als design. De wereld van coatings biedt een zeer rijke keuze qua kleuren en effecten.

De soorten lak van auto's of motorfietsen zijn gevarieerd en kunnen niet te vergelijken met elk ander type verf, in termen van schoonheid, diepte, irisatie, schittering, maar ook weerstand.

Metalen autolak

Sinds de jaren 70 metallic verven : met toevoeging van aluminiumpoederpigmenten in mengsels en harsen, hebben fabrikanten manieren ontdekt om dekkend vermogen, lichaamsbescherming en ook esthetiek te verkrijgen door het metaaleffect te creëren.

Auto parelmoer verf

Zelfs mooier dan verven op aluminiumbasis, auto parelmoer verf superieure finesse en glans te leveren. De gebruikte parelmoerpigmenten zijn transparanter maar laten een veelvoud aan tinten en meer uitgebreide effecten toe. Tegenwoordig vertegenwoordigen ze 90% van de lakken die door autofabrikanten worden gekozen.Aerosol - Spuitlak
Motorlak en autolak spuiten

Sprays, spuitbussen of motorlak en autolak spuiten zijn aangeboden in de vorm van een onder druk staande container waarin autolak is geconditioneerd: praktisch, ze laten je schilderen door te spuiten zonder een pistool. Autolakblikken vormen nu een markt van enkele miljoenen spuitbussen die elk jaar in het land worden verkocht.

Kleur codes auto en motorfiets (kleuren van de fabrikant)

Tegenwoordig goed voor 99,9% van de markt voor verf voor voertuigen, auto kleur codes en motorfiets (fabrikantkleuren) bestaan ​​in de duizenden. Ze zijn gemaakt door autofabrikanten, die elk hun eigen kleurenkaart en effecten maken, ingedeeld op kleurcode, kleurnaam, auto- of motormodel en jaar.Special Effect-schilderijen

Gemarkeerd door gespecialiseerde bedrijven zoals StardustColors , verven met speciaal effect zijn innovatief en opmerkelijk dankzij hun specificiteit in termen van uiterlijk of bijzondere eigenschappen. Dit is een zogenaamde "niche"-markt die zich ontwikkelt in de autowereld, maar ook op veel andere gebieden.


Primers en primers
Autolak, motorverf, fiets verven en scooterlak
Vernissen en afwerkingen
Hulpproducten voor verf font
Epoxy velg verf
Hoe de carrosserie voor te bereiden voor het schilderen
Hoe krijg je een matte of satijnen bodypaint?Menu