Onze categorieën

HET ONMISBARE

Code couleur de peinture autoKleuren van de fabrikant van autolakken en motorfietsen

Stardust is een Frans bedrijf dat alle soorten carrosserieverven produceert of distribueert, en in het bijzonder verven in originele kleuren, op aanvraag bereid, voor bijwerken en reparaties die overeenkomen met de kleurcodes van auto's of motorfietsen.

De bereiding van deze kleuren is een precisiewerk, uitgevoerd door een colorist, die mengsels tot op de dichtstbijzijnde honderdste van een gram zal maken, met behulp van honderd pigmentconcentraten, opgenomen in zijn computercolorimetriesysteem. De recepten omvatten alle duizenden referenties van 1950 tot heden.

Lakken met kleurcode voor autolak of motorfiets

De verf wordt op acrylaatbasis op waterbasis of in een oplosmiddelhoudende versie bereid en vervolgens als spray of in een doos geleverd voor een product dat met een spuitpistool kan worden aangebracht. Er zijn twee soorten producten:
het tweelaagse type, ook wel een matte vernisbasis genoemd, gereserveerd voor moderne, parelachtige of metallic tinten.
De glanslaksoort met verharder, alleen voor kleuren partikelvrij

De colorist bereidt de lak voor met behulp van een auto-/motorfietskleurcode, of een kleurnaam, van de voertuigfabrikant (specifieke verfmerkreferenties zijn niet toegestaan!), zonder deze informatie is het moeilijk om te zoeken in een directory met honderden kleurcodes per merk.

Code couleur de peinture motoKleurcode autolak

Wilt u weten waar u de kleurreferenties voor uw voertuig kunt vinden? Houd er rekening mee dat de kleurcode autolak of kleurnaam van de autolak altijd ergens op de carrosserie of het chassis te vinden is, meestal binnen de deuren, onder de motorkap en soms in de kofferbak.Kleurcode motorlak

Veel problematischer aan de kant van motorrijders: de zoektocht naar de referenties van de originele kleuren zal soms een hindernisbaan zijn; de kleurcode van de motorlak wordt inderdaad nooit aangegeven op het frame of de kuip, en als je het aan je dealer vraagt, heeft hij de informatie niet, of toont hij vaak slechte wil. Er zijn alleen nog gespecialiseerde discussieforums over om de beroemde code op te graven.Metallic autolak
Autolak- en motorspuitverf
Verven met speciale effecten
Parel autolak


Menu