Onze categorieën

HET ONMISBARE

Autolak aanbrengenHoe auto, motorfiets te gebruiken , fietsverven...?

De toepassing van een autolakken, fiets verven en motorfiets verf vereist ofwel een zekere knowhow en een zekere ervaring, ofwel een nauwgezet karakter, goede behendigheid en natuurlijk strikte naleving van de instructies, gebruik en mengsels. Het is natuurlijk ook essentieel om bij het aanbrengen van autolak de veiligheidsregels van de producten, die schadelijk of ontvlambaar zijn, te kennen en te respecteren.

Als je geen bodybuilder bent, is het heel goed mogelijk om te slagen door de instructies nauwkeurig op te volgen, en vooral door een beetje de bewegingen te oefenen die nodig zijn voor het hanteren van het pistool . De keuze voor professionele producten voorkomt onaangename verrassingen voor de beginnende schilder, omdat er veel reacties of defecten kunnen optreden tijdens de verschillende fasen van primer, verf, lak.

Methoden voor het aanbrengen van autolakken

Als je beschikt over de minimale materialen en apparatuur om te schilderen, kun je bijna een verf van professionele kwaliteit bereiken: de applicatie gebeurt uitsluitend met een spuitpistool omdat de spray een perfect en homogene projectie van de verf op de drager, zonder sporen achter te laten.

Technische details: het gebruik van verf wordt altijd kort uitgelegd op de potten en labels, maar vooral op de technische fiches. Ze beschrijven de richtlijnen en professionele instructies. U kunt ook onze sites raadplegen voor methoden en toepassingsgidsen. Deze technieken worden gedefinieerd in wat de regels van de kunst van het autolakken worden genoemd:

De eerste regel bij het aanbrengen van autolak is een goede voorbereiding van de ondergrond, aangezien het te schilderen oppervlak schoon en stevig, stofvrij, droog en goed geschuurd moet zijn. De volgende regels zijn het respecteren van mengsels, droogtijden, spuitafstanden, overschildertijden, evenals de hoeveelheden en dikte van de lagen.

Autolak aanbrengenGereedschap en accessoires

Voor het aanbrengen van deze verfproducten zijn een aantal verfgereedschap en accessoires zijn noodzakelijk: ​​dit zijn compressoren, luchtfilters of "luchtreiniger", maar ook kleine apparatuur en verbruiksartikelen, zoals beschermende handschoenen, een masker, bril, schuurpapier, sponzen en plakpads.

Gebruikers van autolakken

De eerste gebruikers van autolakken zijn natuurlijk professionele carrosseriebedrijven en autofabrikanten, wiens bedrijf het is. Andere particuliere of professionele gebruikers gebruiken bodypaint; dit zijn bijvoorbeeld de decorateurs op motorfietsen of op draaimolens, of eenvoudige individuen die willen repareren om hun voertuig na een kleine aanrijding te repareren of zelfs proberen hun machine aan te passen.Methoden voor het aanbrengen van verf

In de huidige stand van de technologie, methodes voor het aanbrengen van verf zijn in wezen spuiten: verf kan niet met een kwast worden aangebracht. Naast spuitpistolen zijn er nog andere projectie-instrumenten: flakesbusters (voor het spuiten van glitter), verchromingsmachines, druktankpistolen, airbrushes, elektrische poederverfpistolen, spuitpistolen "airless" zonder lucht.

Schildertechnieken

Ze lijken misschien ingewikkeld of zelfs in het Chinees geschreven, maar het is handig om de technische fiches te leren ontcijferen: ze hebben betrekking op schildertechnieken, bijvoorbeeld droogtijden, de luchtdruk of vooral de verdunning en het mengsel... Om teleurstellingen te voorkomen, en overigens, om het gebaar, de kennis van de producten, de kwaliteit van de glans te verbeteren of om een ​​geschikte droging te verkrijgen, neem de tijd om ze te lezen.

Veiligheidsregels bij het aanbrengen van verf

Ze zijn erg belangrijk, zowel voor de gebruiker als voor de faciliteiten en het milieu. Zelfs sinds het verschijnen van moderne verven op waterbasis, die risico's en gevaren sterk verminderen, bestaan ​​er nog steeds veiligheidsregels bij het aanbrengen van verf en gevaren, aangezien er nog steeds producten worden gebruikt die componenten bevatten die brandbaar of schadelijk zijn (primers, verdunners, vernissen, enz. .).
Naleving van veiligheidsregels begint met het gebruik van veiligheidsuitrusting, die de gebruiker beschermt tegen schadelijke producten. Ook met een ademmasker is het belangrijk om een ​​goede cabine en een goede luchtcirculatie te hebben. Productopslag is ook een onderdeel van de veiligheid bij het gebruik van ontvlambare producten.Wat is een autolak, fiets verven en motorfiets verf ?
Waarom autolak, motorfiets verf en fiets verven gebruiken ?


Menu