Onze categorieën

HET ONMISBARE

Wat is een autolak?Wat gaat er schuil achter een auto-, motor- en fietsschilderij...?

Stardustcolors deelt zijn passie voor autolak, motorfiets verf en fiets verven door tot uw beschikking alle producten en informatie om uw autolakproject of andere uitrusting (motor, jetski, fiets, quad) te voltooien. Onze missie is ook om u alle nieuwe autolakken en hun uitzonderlijke mogelijkheden te laten ontdekken.

Welke verf voor uw auto of motor? Waarom een ​​voorkeur voor een soort effect? Is het eenvoudig toe te passen? Waar kan ik kleur- en tinttabellen vinden? Hoeveel heb je nodig? We voorzien je van instructies, advies en tutorials zodat je briljant kunt slagen!

Een autolak : wat is het?

Er zijn oplosmiddelverven of olieverven water. De autocoatings die op onze site worden aangeboden, zijn uitsluitend lakken op oplosmiddelbasis van professionele kwaliteit. Ze vereisen een strikte toepassing en in ruil daarvoor zorgen ze voor prachtige resultaten.

Veel producten zijn vertegenwoordigd in autolakken: primers en primers, bi-coats, directe glossen, vernissen... sommige zijn 1-component, andere zijn twee-componenten, en sommige zijn gebruiksklaar, terwijl andere een verdunner nodig hebben. Om een ​​autolakproject of iets anders aan te pakken, volgt u gewoon onze instructies en laat u zich leiden!

Soorten vervenSoorten autolak, motorfiets verf a fiets verven

Onder soorten autolak, motorfiets verf e fiets verven vinden we industriële verven, technieken, evenals chroomeffecten, bepaalde specialiteiten en natuurlijk carrosserielakken die de kernactiviteit van ons bedrijf vormen.

De samenstelling van autolakken

De lichamen tonen uiterste zorg in afwerking en weerstand, en dit is niet zonder streng geselecteerde componenten. De samenstelling van autolakken is zeer nauwkeurig; het omvat acryl-, polyester- en polyurethaanharsen voor stevigheid, oplosmiddelen voor vloeibaarheid en dispersie, en tenslotte pigmenten voor laden en kleuren.

Autolakmerken

Er zijn bijna een dozijn grote autolakmerken die de markt delen toegewijd aan carrosserieschilders, waar autofabrikanten zich bij hebben aangesloten door hun eigen lakmerk te creëren; dit is het geval van Renault met het merk Ixell. Onder de historische fabrikanten en merken, PPG, Dupont, SpiesHeckers, Sikkens, Lechler, MaxMeyer om er maar een paar te noemen. StardustColors is een Franse fabrikant die zijn sporen heeft verdiend in deze branche door zich te specialiseren in de niche van effectlakken voor auto's.

De geschiedenis van de schilderkunst

Laten we teruggaan de geschiedenis van de schilderkunst, over het algemeen in de kunst en constructie, maar meer specifiek in de wereld van autocarrosserie en moderne lak.
Het is interessant om het gebruik en de evolutie te zien van de pigmenten en lakken die op de eerste auto's van het begin van de eeuw, en in het bijzonder de vooruitgang die de laatste 10-15 jaar is geboekt.
Ons bedrijf streeft ernaar de zoektocht naar technologische innovaties steeds verder te stimuleren. pigmenten en verven, en op dit gebied lopen we voor op de grote verfgroepen.
StardustColors is ook toegewijd op alle oude verven zolang ze nuttig of kostbaar zijn, en we hechten veel belang aan het leveren van alle pigmenten die historisch werden gebruikt, evenals de artistieke of decoratieve speciale producten die in het verleden of vandaag werden gebruikt.

Hoe breng je autolakken, fiets verven en motorfiets verf aan ?
Waarom autolak, motorfiets verf en fiets verven gebruiken ?


Menu