Onze categorieën

HET ONMISBARE

Où et comment utiliser une peinture chrome ?Over welke ondersteuning voor verchromen en hoe?

De vraag of we weten op welke ondergrond we wel of niet chroomverf kunnen aanbrengen doet er niet toe: allereerst, als we snel de gebruikershandleiding van de meeste chroomverven bestuderen, zien we dat er een speciale achtergrond, een soort onderlaag, nodig is. Zonder deze “basis”, die een voorbereidende stap vertegenwoordigt, kan spiegelschilderen niet werken. We kunnen zelfs zeggen dat het spiegeleffect vooral afhangt van de kwaliteit van de ondervacht. Vaak komt de vraag naar voren: kan ik deze verf aanbrengen op beton, op kunststof, op al het glas...? Het antwoord is ja en nee tegelijk! Het is “Nee” omdat de verf bovenal nooit de ruwe ondergrond zal raken omdat de verf op een speciale onderlaag wordt aangebracht. Het antwoord is “Ja”, omdat elk medium potentieel kan worden verchroomd. Hoe ? Je hoeft alleen maar de regels van de schilderkunst te kennen

Waar en hoe chroomverf aanbrengen?

Deze regels van de kunst zijn algemene principes, fundamentele regels die specifiek zijn voor schildertechnieken. Een van de belangrijkste, zo niet de belangrijkste, is het volgende: Je kunt elk oppervlak schilderen, zolang dit oppervlak maar correct is voorbereid en indien nodig is gegrond. Kort gezegd betekent dit dat je altijd chroomverf (of een andere) op een oppervlak kunt aanbrengen, wat het ook mag zijn, zolang je er maar voor zorgt dat je de achtergrond voorbereidt (schoon, droog, afstoffen, repareren...) en gebruikt. een hechtproduct indien nodig. Er zijn hechtprimers voor vrijwel alle materialen. Deze primer is niet nodig als de onderlaag van de chroomverf deze direct laat hechten.

Où et comment appliquer une peinture chrome ?Hoe breng je chroomlak aan op een velg?

Voor degenen die willen weten hoe chroomverf op een velg moet worden aangebracht, beschrijven we de paar stappen om kwaliteitswerk te leveren. Voordat u aan het schilderproject begint, is het essentieel om zorgvuldig de uit te voeren werkzaamheden te bepalen, met name de voorbereidende werkzaamheden: dit hangt af van de staat en de aard van de velg, of deze is geverfd of van ruw metaal is gemaakt.

Hoe chroomverf aanbrengen op buitenwerken en constructies?

Hier vindt u een artikel waarin veelgestelde vragen over de relevantie van chroomverf worden beantwoord, bijvoorbeeld wanneer u chroomverf wilt aanbrengen op buitenwerken en constructies. Wat is zijn weerstand? Waar is ze gevoelig voor? Hoe kan ik een lange levensduur van de afwerking en maximale weerstand tegen slecht weer garanderen? Welke lak gebruiken?

Hoe chroomverf aanbrengen op beelden of interieurstukken?

Ervan uitgaande dat het stuk, het beeld, de kroonluchter, de lijst... niet onderhevig zijn aan direct contact met aanraking, kunnen we, als er geen sprake is van hantering of slijtage, zeggen dat het mogelijk is om chroomverf aan te brengen op beelden of interieur stukken. In dat geval hebben we een uiterst gemakkelijke applicatie en een uitzonderlijk “spiegel”-resultaat, dat we niet hoeven te beschermen met een riskante lakstap.

Hoe werkt chroomverf?
Hoe de koplampparabolen opnieuw verchromen?


Menu