Onze categorieën

HET ONMISBARE

Comment peindre son vélo sans le démonter ?Is het mogelijk om een ​​fiets te schilderen zonder volledige demontage?

En laten we allereerst duidelijk zijn: het is niet raadzaam om uw fiets opnieuw te schilderen zonder hem te demonteren. Geen enkele specialist die Stardust Bike-fietsverf voor zijn klanten toepast, droomt ervan een fiets te schilderen zonder de verschillende elementen volledig te demonteren. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor een motorfiets, om eenvoudige redenen: bepaalde plekken zijn moeilijk bereikbaar en moeten geschilderd worden: soms is dat gewoonweg onmogelijk.
Om correct te kunnen schilderen, is het ook raadzaam om de stukken in een bepaalde positie op te hangen, zodat u ze kunt spuiten.

Houd er rekening mee dat we het hier niet hebben over de “penseel”-optie, omdat je natuurlijk alleen met een spuitverf, een verfpistool of een airbrush goed werk kunt verrichten.
De werkzaamheden beginnen met de voorbereiding waarbij het volledig ontvetten en schrobben is waarbij de hoeken van het frame goed gewassen en geborsteld worden. Dan zullen we wat schuurwerk moeten doen. Dit is verplicht als je wilt dat de verf hecht. Hiervoor hoef je geen klassieke schuurvellen te gebruiken, want het zal veel sneller en praktischer zijn om schuursponsjes te gebruiken: flexibel en effectief, ze laten toe om te krassen en creëren grip in de kleinste hoekjes.

Maskeren en marouflage om een fiets te beschilderen zonder deze te demonteren

Na het verwijderen van het zadel en de vervelende uitrusting, rust je jezelf uit met verfmaskerende lijm en een beetje geduld, in de hoop dat je niet meer tijd zult besteden aan dit "verstoppingswerk" dan aan het demonteren van de verschillende onderdelen.
Bedek het kleinste te verbergen gebied met toewijding en precisie, omdat de gespoten verf overal doorsijpelt. Maak je geen zorgen, verflijmen kunnen gemakkelijk en zonder lijm worden verwijderd (op voorwaarde dat je ze niet aan hitte blootstelt).

“Marouflage” bestaat uit het bedekken van een heel gebied met een lichte plastic folie: dit gaan we met de wielen doen door het hele wiel met een zeer strakke folie te omwikkelen.

Eindelijk ben je klaar om de fiets opnieuw te schilderen zonder hem uit elkaar te halen: hang je fiets op een hoogte van 1,5 m van de grond, zodat je hem kunt draaien, in plaats van eromheen te gaan. Zorg ervoor dat u de verfspuit zo hoog mogelijk instelt, zodat u goed kunt richten en geen verf verspilt. Omdat een fiets uit dunne buisvormige oppervlakken bestaat, zal het nodig zijn om de pols "op een kogelgewricht gemonteerd" te houden, dat wil zeggen flexibel en mobiel, door in elk deel van het frame 2 tot 4 dunne lagen aan te brengen. Dankzij het verfpistool en een beetje vaardigheid kun je zelfs de meest toegankelijke gebieden bestrijken en bereiken.

Peindre son vélo sans le démonter ?Fietsvelgen schilderen

Ja, het is mogelijk om fietsvelgen en zelfs spaken opnieuw te lakken zonder de band te verwijderen. Zonder de band, die vooraf met lijm is gemaskeerd, te demonteren, krijgt u een verf die niet loslaat. Op voorwaarde dat er een dunne laag primer is gebruikt en een dunne laag verf is aangebracht (vermijd dikke lagen die gemakkelijker loslaten en barsten).
Wij raden u aan het pistool stil te houden en onder twee verschillende hoeken te spuiten, waarbij u het wiel op normale snelheid draait. Verf niet op de lijmen, maar stop vlak ervoor, zodat de verf aan het uiteinde geen overmaat vormt, maar eerder een verloop vormt.

Hardwaretips

Is het beter om een klein verfpistool te kiezen voor het schilderen van een fiets? In werkelijkheid niet, want “wie meer kan, kan minder doen!” » . Dat wil zeggen, het enige voordeel van een minipistool is dat het in krappe ruimtes past en iets wendbaarder is. Houd er rekening mee dat u met een pistool van standaardformaat dit werk heel goed en met evenveel precisie kunt doen. Het voordeel van het grote pistool is dat je alle producten, primers, vernissen en verven kunt aanbrengen, waarvoor het kleine pistool vaak niet zo geschikt is.
Wanneer lijm verwijderen? Wacht tot de verf of lak kleverig is, maar nog niet volledig uitgehard, omdat het in dit geval erg moeilijk te verwijderen kan zijn.


Stardust Spray Fietsspuitverf
Fiets spuiten
Primer en plamuur voor fietslak
Fiets polijsten
Gereedschappen en accessoires voor het schilderen van fietsen
Speciale effecten voor het schilderen van fietsen
Hoe verf je je fiets?
Welke fietsverf om je fiets te verven?
Hoe uw racefiets opnieuw schilderen?


Menu