Onze categorieën

HET ONMISBARE

Quelle peinture pour peindre son vélo ?Welke verf moet je kiezen om je fiets te schilderen?

De eerste twee vragen die je moet stellen zijn ten eerste: hoe breng je de verf aan (spuitbus? Spuitpistool?) en vervolgens welke kleur, welk effect je wilt: hierdoor kun je een Stardust Bike-verf goed voorbereiden en het type verf kiezen. voorzichtig. Welke verf voor een fiets? Vermijd allereerst absoluut spuitbussen die in reguliere winkels worden verkocht (we zullen de merken niet noemen, maar dit zijn ze absoluut allemaal!).

Er mogen alleen professionele coatings worden gebruikt. Voor een paar euro meer, of zelfs het dubbele van de prijs, bespaar je jezelf een hoop mogelijke rompslomp, tijd en zelfs het opnieuw doen van de werkzaamheden na een week of in het beste geval een jaar!
Laten we het belangrijkste niet vergeten: glans, uiterlijk en weerstand zullen superieur zijn bij producten van professionele kwaliteit.

Conclusie, als er geen professionele carrosserie- of industrieproductenwinkel bij jou in de buurt is, bestel dan online bij een maatwerkproductspecialist.

Welke fietsverf kies je voor jouw fiets?

De onderkant :
Een primer geschikt voor de ondergrond waarop wij gaan werken (dit kan carbon, aluminium, kunststof zijn). Vermijd niet-gespecialiseerde universele primers en geef de voorkeur aan een technisch product.
Als de achtergrond al is geverfd (meestal is dit het geval), gebruik dan alleen indien nodig een vul- of verhardingsprimer.

De middelste laag:
De verf voor het herlakken van een fiets kan op waterbasis of op oplosmiddelbasis zijn. Autolakken op waterbasis zijn tegenwoordig geweldig, ze zijn een beetje dikker en zwaarder. Het voordeel hiervan is dat je iets doet voor de planeet, en ook voor je longen als je geen mondkapje hebt!
Oplosmiddelhoudende fietsverven zijn zeer dunne lakbasissen die snel drogen. Het is een genot en voor veel kunstenaars de ideale soort om fietsen mee te beschilderen.

Afwerking:
Het is daarmee dat de fietser het meest veeleisend is: we vragen om glans (of mat effect), finesse, weerstand, kortom we vragen alles!
Weet op dit gebied dat epoxy niet bestaat, of dat het ondoorzichtig en dik is. (Epoxy is hard en plakt, maar houdt niet van de zon).
De beste manier om anno 2020 een fiets te schilderen is een 2K polyesterlak of 2K polyurethaan acryllak, die de beste mechanische weerstand vertoont (net onder de bekende keramische lak*).

Quelle peinture de vélo choisir ?De meest resistente verf voor een fiets

Op dit gebied is het de vernis die alles op zich neemt, en er zijn geen absolute oplossingen: we zijn het er alleen over eens dat het niet wordt aanbevolen om te veel dikte te hebben.
Twee scholen: óf we gaan voor de hardheidsoplossing (resistent maar breekbaar), óf we gaan voor de flexibele oplossing (geen scheuren maar zachter).
Het toevoegen van een onthardingsadditief is een zeer effectieve oplossing om de impact van grind en stenen tegen te gaan.
Aan de andere kant zijn er keramische lakken van het type Cerastar, die een hardheid vertonen die tot tweemaal zo hoog is als autolakken.

Flexibele en matte vernissen

Dit is waar we de innovatie en inspanningen kunnen begroeten van bepaalde bedrijven die hard hebben gewerkt om te slagen in het aanbieden van oplossingen die werken. We hopen dat deze nieuwe afwerkingen zich in de nabije toekomst zullen ontwikkelen.
We hebben het over de nieuwe supermatte, dunne en krasbestendige of zelfherstellende lakken! Ja, het is echt, want ons team heeft ze geprobeerd!
En ook flexibele keramische coatings (Cerastar F buigbaar tot 180°), die records breken op het gebied van hardheid en tegelijkertijd flexibel blijven.


Stardust Spray Fietsspuitverf
Fiets spuitpistool
Primer en plamuur voor fietslak
Fiets vernis
Gereedschappen en accessoires voor het schilderen van fietsen
Speciale effecten voor het schilderen van fietsen
Hoe verf je je fiets?
Hoe uw racefiets opnieuw schilderen?
Hoe kunt u uw fiets opnieuw schilderen zonder hem uit elkaar te halen?


Menu