Onze categorieën

HET ONMISBARE

Comment trouver la référence et le code couleur de sa peinture moto ?Hoe vind je de originele lakken van je motorfiets?

Wanneer je wat schade aan je stroomlijnkappen hebt toegebracht, of je wilt ze opknappen en je motorlak opnieuw verven, dan is het eerste wat je moet doen ervoor zorgen dat je de originele kleurcode van de motorlak hebt. Zonder de referentie van het schilderij, of zelfs de naam van het schilderij, komen we niet verder. Hoe ziet een Ducati-motorverfcode er bijvoorbeeld uit? Het kan een letter zijn gevolgd door 3 cijfers, bijvoorbeeld V545, en de naam is DUCATI-ROSSO.

Om de referentie te zoeken en te controleren en het recept te vinden, heeft u software nodig. U kunt zoeken op naam of op referentie. Houd er rekening mee dat de namen vaak in het Engels of in de taal van de fabrikant zijn. Het is bijvoorbeeld beter om bij het zoeken in de HARLEY-database niet naar “rood” te zoeken, maar liever naar “rood” te zoeken. Hetzelfde geldt voor DUCATI, we zullen meer geluk hebben met het vinden van “Rosso” (rood in het Italiaans).

Hoe vind je de kleurcode van je motorlak?

Als u hem niet kent, kunt u, als hij in een goed humeur is, het geluk hebben om waardevolle informatie te verkrijgen door het aan uw dealer te vragen! Anders moet je geduldig zoeken op internetdiscussieforums. Maar dat is niet alles ! Zodra we deze beroemde code hebben, moet deze tint bekend zijn en al geëvenaard zijn door de verffabrikanten. Dit is het geval voor kleuren die ouder zijn dan 1 of 2 jaar.

Zorg er ook voor dat je een code hebt voor het motormerk, en niets anders! Als deze code 6 of 7 tekens lang is, is de kans 100% dat deze niets met de verf te maken heeft. Als u een PPG- of DUPONT-code heeft, weet dan dat dit geen geldige kleurcode voor een motorfiets is, maar slechts een interne referentie van een verffabrikant die de kleur heeft aangepast. Het heeft overigens geen zin om onder het zadel of ergens anders te kijken, de motorlakcode zal er zelden zijn!

Waar vind ik de kleurcode voor Honda-lak?

Je motor is een Honda en je hebt een kleine stoot of kras opgelopen, dus je hebt de kleurcode nodig om je Honda-lak te bestellen!
Weet dat het van alle motormerken ongetwijfeld Honda is die de grootste kleurencatalogus ter wereld heeft geproduceerd. De coloristen zijn zeer productief geweest en hebben de afgelopen decennia meer dan 300 kleuren geproduceerd.
Begin door uw dichtstbijzijnde dealer te bellen voor informatie. Met het serienummer, model, bouwjaar en een algemene kleuraanduiding kan de verkoper aan de telefoon u wellicht een min of meer zekere indicatie geven over uw Honda kleurcode. Dit is echter geen gemakkelijke taak en het is vrijwel onmogelijk om tussen deze honderden Honda-kleurreferenties op model of jaar te zoeken. Gelukkig sta je niet alleen in jouw situatie en zijn er forums gewijd aan Honda-motorfietsen. Neem de tijd om ze te bezoeken, doe een zoekopdracht in de zoekmachines en u zult zeker mensen in uw situatie vinden die met dezelfde kleurzoekopdracht te maken hebben gehad. Opmerking: zo ziet een Honda-kleurcode eruit. Als u een verwijzing met veel cijfers en letters vindt, heeft deze waarschijnlijk geen kleurcode.

Waar vind ik de kleurcode voor Harley-Davidson-lak?

Bent u in het bezit van een motorfiets van het iconische Amerikaanse merk Harley-Davidson en bent u op zoek naar de kleurcode van uw Harley-Davidson-lak, dan adviseren wij u eerst contact op te nemen met uw plaatselijke dealer. Nee, het heeft absoluut geen zin om deze kleurvoorkeur ergens op de motor te zoeken en je vindt deze ook niet op het kentekenbewijs van de motor. Als u daarentegen het boekje van uw motorfiets heeft, is de kans groot dat u deze kleurcode daar aantreft, die de vorm heeft van een referentie, maar ook van een naam.* Hier is een voorbeeld uit onze software. kleur :

Over het algemeen hebben Harley-Davidson-dealers kennis van zaken en kunnen zij u deze informatie verstrekken. Je moet weten dat de kleurcodes en tinten van Harley-Davidson in veel opzichten uniek zijn in vergelijking met andere motormerken. De coloristen van Harley-Davidson hebben blijkbaar carte blanche gekregen om de kleuren van het merk te creëren en het is niet ongebruikelijk dat lakwerk moeilijk te realiseren is met conventionele verven, aangezien Harley-Davidson allerlei soorten pigmenten, glitters en zelfs Candy-tinten gebruikt. Als uw dealer u deze informatie niet kan geven, raden wij u aan bepaalde internetforums te bezoeken die gewijd zijn aan het merk Harley-Davidson. Neem contact met ons op zodra u deze kleurcode heeft, dan kijken wij in de kleurensoftware of wij de formule hebben. Houd er rekening mee dat het niet altijd mogelijk is om de verfformule van Harley-Davidson te kennen, vooral niet voor de kleuren van modellen die onlangs op de markt zijn gebracht.

Waar vind ik de kleurcode voor Yamaha-lak?

Heeft u een Yamaha-motorfiets en heeft u uw kleurcode nodig om Yamaha-lak te bestellen (en een kleine reparatie uit te voeren?)
In uw geval moet u eerst uw dealer bellen. Als u het geluk heeft een competente verkoper tegen te komen, kan deze u deze beroemde Yamaha-kleurcode geven. Dit is echter geen vanzelfsprekendheid, omdat op veel motormodellen één kleurcode gebruikt kan worden en het voor de motordealer echt lastig is om je met zekerheid te vertellen wat de kleurcode van jouw Yamaha model is volgens het bouwjaar... Vooral omdat er in dit gebied geen echte manier is om zeker te controleren of het de exacte kleurcode is. In feite bestaat er geen kleurenkaart en de enige manier om te weten of de kleurcode correct is, is door de verf te produceren en een proefmonster aan te brengen. Wil je weten hoe een Yamaha kleurcode eruit ziet? Hier zijn enkele voorbeelden :

Houd er rekening mee dat Yamaha het onderwerp is van talloze forums van liefhebbers en specialisten, zowel in ons land als in het buitenland, en ik raad u ten zeerste aan om eens een kijkje te nemen op een van deze forums waar u alle kans heeft om deze code te vinden. Zodra u uw Yamaha-kleurcode heeft, schrijf ons deze kleurcode, zodat we de formule in onze software kunnen bekijken.

Waar vind ik de motorkleurcode voor BMW-lak?

Als u een BMW-motorfiets bezit en van plan bent de verf van uw stroomlijnkappen gedeeltelijk bij te werken, is de grootste moeilijkheid het vinden van de kleurcode van uw BMW-motorfiets om uw BMW-lak te bestellen. Als je zoekt via zoekmachines kom je al snel de kleurcodes van BMW auto’s tegen en deze database voor auto’s staat geheel los van die voor BMW motorfietsen. Over het algemeen zijn BMW motordealers zeer professioneel en kunnen ze normaal gesproken op uw verzoek reageren. Neem contact met hen op en geef hen zoveel mogelijk informatie over uw motorfiets, waaronder het model, bouwjaar, nummer en vooral een algemene aanduiding van de kleur, bijvoorbeeld metallic blauw. Claim niet te snel de overwinning, want je moet weten dat er geen database is bij BMW-dealers en nog minder mogelijkheid om op model of bouwjaar te zoeken.

De meeste eigenaren van BMW-motorfietsen vinden serieuze en waardevolle informatie door te zoeken op communityforums die gespecialiseerd zijn in het merk. Let op: de kleurcode van een BMW motorfiets kan verschillende configuraties hebben, hiervan zijn hier enkele voorbeelden:

Zodra u uw kleurcode heeft, neemt u contact met ons op en kunnen wij uw BMW motorlak direct uitvoeren.

Comment trouver la référence et le code couleur de sa peinture moto ?Voor wie de lakcode niet heeft

Of het komt doordat de fiets oud is, of je bent het slachtoffer van pech. Je zocht zelfs op sites in het Engels en je zocht het hele internet af! Je hebt nog één kans voordat je een nieuwe kleur overweegt! Neem contact op met de colorimetrieafdeling van Stardust en geef de informatie die u heeft, bijvoorbeeld: 33, vuurrood, metallic, Candy. Er wordt een zoekopdracht in de software gestart en de resultaten worden aan u gegeven. Onder de codes vindt u mogelijk de uwe, afhankelijk van het jaartal of een deel van de naam.

Enige informatie over verfreferenties in de motorwereld

Het merk Honda loopt veruit voor op alle andere merken wat betreft het aantal lakkleurcodes. Hetzelfde geldt voor verzoeken om verfproductie. Wellicht is de reden dat motorrijders die op Honda’s rijden vaker vallen? Deze Honda database is in ieder geval goed aangevuld en actueel.
Een andere fabrikant die opvalt is Harley Davidson. Deze keer vanwege de moeilijkheid om de codes op te sommen en de kleuren te matchen. Is het een bewuste wens om de taak van schilders moeilijker te maken? Of de wens van het merk om meer gelakte onderdelen te verkopen, ten koste van reparaties?

3 essentiële informatie voor het succesvol schilderen van de kleurcode van een motorfiets

William, gespecialiseerd motorspuiter:
"Als ik een originele kleur moet creëren, zorg ik er altijd voor dat ik in mijn software naar de kleur van de primaire kleur kijk. Uit ervaring weet ik dat als ik de aanbevolen achtergrondkleur niet respecteer, ik vaak variaties krijg in min of meer belangrijke schaduw..."

► Primerkleurcode wordt altijd geleverd door Stardust. Wij versturen geen verf zonder de klant hiervan op de hoogte te stellen.

Motorlakken zijn vaak hoogwaardige kleuren met parelmoereffecten en transparante tinten. Ze hebben een diepte en een grotere glans dan autolakken. Dit betekent dat ze minder dekkend zijn, waardoor er altijd een motorfietskleurcode moet worden gebruikt op een specifieke kleurprimer (wit, Grijs 7016, Grijs 7040, Grijs 7083, Zwart) en die niet rechtstreeks op de oude geschuurde verf kan worden aangebracht verf.

"Ik denk dat iedereen kwaliteitswerk kan leveren, zelfs als hij met spuitbussen schildert. Ik heb individuen en hobbyisten thuis schilderklussen in hun garage zien doen, en met werk naar buiten zien komen dat er net zo goed uitziet als carrosserieschilders. Het geheim is om nauwgezet te zijn en geduldig, vooral als het gaat om voorbereiding en instructies. Als je geen spuitcabine hebt, raad ik aan om het stof op de vloer te fixeren door de vloer en de muren te bevochtigen. Als er stof is, is het onvermijdelijk, zelfs in een verfspuit stand, kunnen we het werk perfectioneren door uiteindelijk de lak te polijsten..."

  

Volledige en gedetailleerde instructies vindt u op elk van de productpagina's die verkrijgbaar zijn in spuitbussen voor verfpistolen van augustus

1 ► PRIMER, 2 uur drogen, daarna schuren met P500
2 ► KLEURCODE VERF, droging 15 min
3 ► TWEECOMPONENTENVERNIS, 2 lagen, droging 12-24 uur

Tri-Coat Builder-lak

"Tegenwoordig zie ik steeds meer fabriekskleuren voor motorfietsen in een drielaagssysteem. Dit zijn niet per se moeilijkere kleuren om te schilderen, zoals ik altijd tegen mijn klanten zeg, maar ze kosten iets meer in producten en in tijd. Welnu, de resultaat is altijd de moeite waard want de tinten zijn mooier, dat is waar! Ik heb zelfs bijzondere vierlaagse kleuren gezien..."

Als de kleur van je motor een drielaagsformule is, betekent dit dat er twee stappen zijn tussen de primer en de lak in plaats van één, met twee verschillende verven. Dit systeem van superpositie van effecten maakt nog diepere en helderdere kleuren mogelijk. In alle gevallen zal het Stardust-team u informeren met de kleurcode van de verf en laag 2 (ook wel specifieke onderlaag genoemd).

1 ► PRIMER, 2 uur drogen, daarna schuren met P500
2 ► KLEURCODE VERF/1, droging 15 min
3 ► KLEURCODE VERF/2, droging 15min
4 ► TWEECOMPONENTENVERNIS, 2 lagen, droging 12-24 uur

Welke motorverf om je motor te lak?
Hoe schilder je het frame van je motorfiets?
Welke motorverf om de stroomlijnkappen van je motor opnieuw te lak?
Hoe verf je je motorfiets?
Hoeveel motorverf om je motor te verven?


Menu