Onze categorieën

HET ONMISBARE

Peinture auto brillant directDirect glanzende autolakken

Laten we het even hebben over de verschillende soorten, aanbiedingen en innovaties op het gebied van directglanzende autolak voor carrosserie. Direct glanzende autolakken zijn aanzienlijk geëvolueerd in de geschiedenis van de autolak, sinds de productie van de eerste voertuigen aan het begin van de 20e eeuw, met de keuze voor glanzende lakken.

Deze moesten de carrosserie beschermen tegen oxidatie en slijtage, en hun kleur moest bestand zijn tegen de tests van zon, regen en chemicaliën of brandstoffen. Bij de massaproductie zijn we achtereenvolgens langs de verflijnen gegaan, van de eerste glycerolakken, over nitrocelluloselakken, naar polyurethaan-acryllakken gepolymeriseerd met isocyanaten. Zij alleen hebben eindelijk voor echte weerstand en een mogelijke duurzaamheid van twintig jaar gezorgd.

Direct glanzende autolak voor auto's vandaag

Het is grotendeels verlaten door schildersprofessionals, maar ook door grote autofabrikanten, ten gunste van de tweelaagse vernisverfmethode. We gebruiken het echter nog steeds in bepaalde gevallen waarin we meer op zoek zijn naar zuinigheid en efficiëntie dan naar esthetiek:

  • Min of meer oude voertuigen
  • De velgen
  • Industrie-, metaal- of architectonische constructies
  • Nutsbedrijven, machines, vrachtwagens, bussen

Toch blijft direct glanzende autolak vandaag de dag nog steeds een essentieel product en oplossing: met bijvoorbeeld het creëren van kleuren volgens kleurkaarten of autokleurcodes van fabrikanten... wie kent niet het eeuwige “Glacier White” van Renault? Tegenwoordig hebben direct glanzende verven voor auto's hun plaats behouden omdat ze hebben geprofiteerd van innovaties en verbeteringen, met UHS-producten, met een laag oplosmiddelgehalte, harder, glanzender...

Peinture auto brillant directDe nieuwe 2C-autolak

Hi-Gloss UHS-autolak is een goed voorbeeld van verbeteringen in de verfchemie, die vaak tot stand komen door de eigenschappen van verschillende harsen te combineren. We weten dat de klassieke directglans polyurethaanacrylaten zijn.

Het nieuwe Hi-Gloss-assortiment is gemaakt van een acryl-polyester-epoxymengsel, dat een evenwicht vertoont tussen optimale eigenschappen tussen grip, hardheid, glans en droogsnelheid. Weet dat er nog veel meer harsen te ontdekken zijn waarover binnenkort gesproken zal worden...

Epoxylakken voor auto's

Ze hebben een uitstekende hardheid en ongeëvenaarde grip. Om deze reden worden ze vaak gebruikt bij de samenstelling van primers en primers. Maar waarom worden er niet meer epoxyverven aangetroffen bij het lakken en overspuiten van auto's?
De reden is dat ze UV-straling niet goed verdragen... En dit is een heel grote zwakte als je het 20 jaar buiten moet volhouden. De oplossing ? Bied ze aan in verven vol tinten en dekkende pigmenten, die vergeling voorkomen.Aanbrengen van directe glanzende autolak


Menu