Onze categorieën

HET ONMISBARE

Application d'une peinture brillant directHoe tweecomponenten polyurethaan autolakken aanbrengen?

Op het gebied van autolakken zijn er twee hoofdtypen verftoepassingen: voor degenen die nieuw zijn in de carrosseriebouw spreken we van direct glanzende autolak. Terwijl de tweelaagsmethode 2 stappen omvat (basis en vernis), vereist het aanbrengen van een directe glansverf slechts 1 stap: daarom worden deze tweecomponentenlakken polyurethaan genoemd. “directe glans”.

Dit soort lakken zijn polyurethaanacrylaten die werken met een verharder, net als een vernis. Dit zijn dikke, glanzende en resistente afwerkingen, die tegenwoordig steeds minder worden gebruikt op particuliere voertuigen, en vooral voor vrachtwagens, sproeiers en machines. Het is niet zo dat ze minder glanzend of minder mooi zijn, maar ze maken het moeilijk om parelachtige of metaalachtige effecten toe te voegen.

Breng direct glanzende autolak aan

Tijdswinst, zuinigheid, gebruiksgemak: hier zijn enkele voordelen die deze lakken bieden aan carrosserieschilders. Met deze oplosmiddelhoudende verven kunt u alle RAL- of PANTONE-tinten mengen, maar ook een groot aantal autokleurcodes uit de jaren 40 tot 2010. Het mengsel gebeurt meestal met 100 delen lak en 50 delen verharder, en het aanbrengen op gegronde ondergrond, of zelfs rechtstreeks op het plaatwerk voor bepaalde speciale lakken.

Technisch gezien is het aanbrengen van een directe glans vergelijkbaar met lakken. Het is een dik en glanzend product. Het moet glanzen zonder te druipen! De carrosserieschilder brengt 2 lagen directglans aan, met tussen elke laag 10 minuten drogen. De direct glanzende verf droogt, rekt en hardt uit in minder dan 2 uur en is binnen 24 uur volledig vast.

Application d'une peinture brillant directEéncomponent directglanzende autolakken

Ja, die bestaat en er zijn er zelfs een groot aantal voor bijvoorbeeld het schilderen van kozijnen of landbouwmachines... In de carrosseriewereld praten we er niet over omdat ze alleen in derde landen gebruikt worden. wereld (onze goede oude nitrocelluloseverven voor degenen die ze kenden).


Ze werden verlaten voor moderne 2-componenten acrylaten, omdat ze niet bestand waren tegen vooral koolwaterstoffen.

Waarom kunnen we geen metallic "direct glanzende" autolak maken?

Glitterverven op basis van parelmoer- en aluminiumpigmenten kunnen om twee redenen niet worden geformuleerd tot directglanzende verf:

  • Ten eerste bewegen de deeltjes, ‘glijden of vallen’ tijdens het zeer langzame drogen van de lakken. Hiervoor gebruiken wij fijne verven die direct drogen.
  • En tenslotte omdat de dikte van de glanzende lakken een optimale positionering (vlak) van de parelmoerdeeltjes niet toelaat, die in een dikke laag in alle richtingen worden geplaatst.


Direct glanzende autolak


Menu