Thèmes FAQ
Kan men de verf gebruiken op alle soorten oppervlaktes ?

Ja, in bijna alle gevallen is het antwoord ja. Men kan om het even welke verf gebruiken op om het even welk soort oppervlak, vanaf dat het oppervlak correct werd voorbereid en/of gevuld met de specifieke hechtprimer. Zonder hechtprimer kan de hechting niet verzekerd worden ! Sommige oppervlakken, zoals metaal, plastic, glas, beton, leder… vereisen een hechtprimer. Andere oneffen oppervlakken zoals hout, vereisen een vullende primer om het oppervlak te effenen. Andere oppervlakken, zoals oude verven vereisen geen primers, maar licht schuren maakt het mogelijk ze te bedekken door een goede hechting te verzekeren. Ontdek een brede keuze primers in de categorie “Primers en Grondverven”

Wat is de prijs van het product ?

Op elke product-pagina is het vaak nodig om de verpakking en de kleur te kiezen om te prijs te kennen. De keuze gebeurt onder het beeld in het scrollend menu. De prijs past zich automatisch aan.

Kan men zonder BTW betalen ?

De prijs wordt incl. btw getoond. Als men zich inlogd na inschrijving vanuit een land buiten Europa, of vanuit een Europees land met een intracommunautair btw-nummer, dan wordt de prijs excl. btw getoond. Als men zich uitlogt, is het opnieuw de prijs incl. btw.

Wat is de kost van de verzending ?

De prijs wordt door de site berekend.

Hij hangt af van het land, de verzendingsmethode (Chronopost of TNT). De prijs is het laagst mogelijk want hij is uniek voor de verzendingen van 100 g tot 30 kg en geldt voor gevaarlijke producten. 

Kan men producten verzenden naar het buitenland ?

Wij leveren in heel Europa. Opgelet : de ontvlambare producten zijn verboden met het vliegtuig, daarom kunnen we de ontvlambare verven niet leveren in de DOM TOM of in de landen buiten Europa. Voor deze landen, gelieve ons te contacteren per mail zodat we u verzendingsmethodes of gelijkende vervangproducten kunnen aanbieden.

Hoeveel verf heb ik nodig om mijn auto / onderdeel te verven ?

Het rendement van elke verf is verschillend ! Het hangt ook af van de verpakking, van we bieden sommige verven met effecten in zuivere versie of verdunde versie aan. Het rendement is genoteerd op de pagina van het product, waar het is uitgedruikt in L/m².

Geven de spuitbussen dezelfde kwaliteit verf als de verven in pot ?

Wij vullen de spuitbussen met dezelfde verven. Desondanks kan de gebruikskwaliteit niet identiek zijn als verft met een spuitbus of met een spuitpistool ! Het is vooral belangrijk om te weten dat spuitbussen, hoewel ze goedkoper zijn dan verven in pot, minder economisch zijn : één spuitbus van 300 ml bevat enkel 100 ml verf + gas.

Zijn de producten van Stardust Colors compatibel met andere producten ?

In het algemeen, zonder dat we enige garantie geven, zijn alle professionele producten, verven voor carrosserie of industrie, compatibel onder elkaar. Betreffende de carrosserie verven, of ze nu op basis van solventen of van water zijn, zijn ze compatibel onder elkaar.

Niettemin, om reacties of defecten te vermijden, raden wij aan om onze te vernissen onderlagen en grondverven te gebruiken voor de onderlaag, en onze automobiel vernissen voor de afwerking.

Op welke achtergrondkleur moet ik de verf gebruiken ?

De meeste van onze verven met speciale effecten vereisen te worden gebruikt op een bepaalde achtergrondkleur (meestal wit of zwart) omdat ze semi-transparant zijn. De achtergrondkleur verschilt volgens het soort effect, en ook volgens de referentie van de kleur.

Vind op elke productfiche de instructies terug voor de achtergrondkleur, en soms (in het geval van de Diamant verven) een pdf met een link in het rood met de achtergrondtabel.

Hoe kan ik de verpakkingen en gebruiksinstructies weten van het product dat ik wil bestellen ?

Men vindt op alle product-pagina’s van onze site de beschikbare verpakkingen (te kiezen in het scrollend menu). Men vindt ook gedetailleerde instructies voor het gebruik van de verf, het rendement en extra tips.

Op de meeste product-pagina’s vindt men de te downloaden pdf-documenten terug (technische fiche, veiligheidsfiche, extra tips…), wij raden u sterk aan om deze te overlopen.

Bieden wij een verfwerken aan bij Stardust Colors ?

Wij produceren de verven en verkopen deze laatse. Om deze toe te passen, moet u een carrosserie-schilder of industriële schilder contacteren. Op onze pagina kan men de kaart van de schilders terugvinden gesorteerd per département.

Welk mondstuk moet ik gebruiken op mijn spuitpistool voor mijn verf of lakken?

In het algemeen kunnen de meeste verven die we aanbieden gebruikt worden met mondstukken gaande van 1,0 tot 1,5 mm.

Onze verven kunnen gebruikt worden met airbrushes (mondstukken van 0,5 mm bijvoorbeeld) met de gepaste verdunning.

Kan men jullie waterverven op de huid brengen ?

Onze waterverven zijn niet cosmetisch en worden best niet gebruikt op de huid.

Kan men de producten van Stardust Colors distribueren ?

Ja, in Metropolitaans Frankrijk, in Europa of in het buitenland.

> In Frankrij en in Europa : zonder mogelijke exclusiviteit, zonder noodzakelijk een voorraad, met een minimale jaarlijkse bestelling, met een korting van 30 tot 50% naargelang de hoeveelheid.

> Buiten Europa : exclusiviteit mogelijk. De voorwaarden zijn het kopen van een voorraad met verzending overzee. Korting van 40 tot 50%.

Menu