Onze categorieën

HET ONMISBARE

Quelle quantité de peinture pour peindre sa moto ?Hoeveel producten moet u op uw motorfiets aanbrengen?

Zodra we de kleur hebben gekozen die we leuk vinden, zoals een prachtige goudoranje glitter, of donker Candy Red, of heel opvallend neongroen... en we de verschillende oplossingen, opties en technieken hebben opgesomd die beschikbaar zijn om je motorlak te personaliseren, Het is noodzakelijk om uw behoeften (in termen van hoeveelheid) te kennen om het budget te kunnen opstellen dat nodig is om uw motorlak opnieuw te verven. En dit is niet de gemakkelijkste, want elke verf heeft een andere prijs en elke effectkleur heeft een ander verbruik.
In de wereld van motorfietscarrosserieën spreken we over efficiëntie, dit wordt uitgesplitst in liters/vierkante meter.

Je moet alleen wat ruimer plannen, qua bevoorrading, en vooral niet te strak! (vooral als je een kleine hoeveelheid wilt bewaren voor latere aanpassingen.)
Laten we een chopper- of cross-type tweewieler nemen met weinig stroomlijnkap (een tank, twee afdekkingen en twee kleine spatborden), we bereiken een oppervlak van 1 tot 1,5 m² om te schilderen.
In het geval van een sportwagen of beter, een grote straatauto met een grote vorkkop, kunnen we 2 tot 3 m² bereiken.

Hoeveel verf is er nodig voor een complete motorfiets?

De regel is simpel (laten we in liters praten, want zo worden producten over het algemeen verkocht)
Ongeveer 10 tot 12 m² per liter per laag.
Omdat het noodzakelijk is om twee of drie lagen aan te brengen, bedraagt het uiteindelijke rendement: 4 tot 6 m²/L, heel logisch.
Hang dan af van de soorten producten, maar ook van hun kleuren. Simpel gezegd: de grondlaag vertegenwoordigt ongeveer 500 ml tot 1 liter (gemengd), afhankelijk van de staat van de ondergrond (het is niet nodig om de ondergrond te belasten die in goede staat verkeert!)

Wat betreft het verven van een motorfiets, voor een kleine motorfiets is minimaal 500 ml verdunde verf nodig. Voor het opnieuw lakken van een grote motorfiets is minimaal 1 Liter verdund of zelfs puur nodig.
We zeggen dat we rekening houden met het type kleur dat we voor de motorfiets hebben gekozen. Sommige kleuren dekken beter dan andere, en andere zijn transparant (als de stroomlijnkappen van de motorfiets niet zijn voorzien van een adequate en consistente kleur, zijn liters niet voldoende om te dekken!).
Vernis: ongeveer 500 ml om twee lagen aan te brengen op de kleinste modellen en tot 1L voor Harleys met koffers en windschermen... Vraag onze technicus om advies. Als u van plan bent de motorfiets twee keer te lakken om de glans te vergroten, moet de hoeveelheid worden verdubbeld!

Quel volume de peinture moto est nécessaire ?Gemengd, klaar voor gebruik, puur...

Elk type primer, blanke lak en carrosserielak is een specifiek product, dat werkt met een verdunner en soms een verharder.
De opbrengst heeft betrekking op het product puur of met verharder.
We praten alleen over de prestaties met het meegeleverde verdunningsmiddel als we RFU* hebben gespecificeerd of klaar zijn voor gebruik. Het verbruik wordt voor pure of gebruiksklare verf vermeld op de pagina's van een bodypaintproduct.
RFU: “Klaar voor gebruik”.

Speciale gevallen

Sommige speciale effectverven hebben speciale opbrengsten!
Voor fluorescerende verf is het rendement bijvoorbeeld laag, omdat de verf transparant is en bovendien is het aan te raden om zoveel mogelijk lagen aan te brengen om de weerstand en levensduur te verlengen.
Andere verven zoals “Black Interference” of donkere “Diamond” kleuren worden in één of twee zeer dunne lagen aangebracht, dus de benodigde hoeveelheid is zeer minimaal.
Als we de kameleoneffecten nemen, is het bijvoorbeeld belangrijk om de zwarte achtergrond perfect te bedekken met deze micropigmenten om een heldere en intense tint te verkrijgen: in dit geval hebben we het over lage opbrengsten.
Zonder holografische verven zou de behoefte kunnen toenemen van 1 naar 5, afhankelijk van het gewenste dekkingseffect...

Hoe vind je de referentie en kleurcode van jouw motorlak?
Hoe schilder je het frame van je motorfiets?
Welke verf om je motorfiets te schilderen?
Hoe verf je je motorfiets?
Welke verf om de stroomlijnkappen van uw motorfiets opnieuw te schilderen?


Menu