Onze categorieën

HET ONMISBARE

Peinture auto brillant directDirect glanzende autolakken

Laten we het hebben over de verschillende soorten, aanbiedingen en innovaties op het gebied van directglanslak. Direct glanzende autolakken hebben een lange weg afgelegd in de geschiedenis van autolak, vanaf de productie van de eerste voertuigen in het begin van de 20e eeuw tot de keuze voor glanzende verven.

Deze moesten de carrosserie beschermen tegen oxidatie en slijtage en hun kleur moest bestand zijn tegen de tests van de zon, regen en chemicaliën of brandstoffen. Bij de massaproductie hebben we achtereenvolgens de verfketens doorlopen, van de eerste glycerineverven, via nitrocelluloseverven, tot polyurethaan-acrylverven gepolymeriseerd met isocyanaten. Alleen zij hebben eindelijk voor echt uithoudingsvermogen en een mogelijke levensduur van 20 jaar gezorgd.

Direct glanzende lak voor auto's vandaag

Het is grotendeels verlaten door schildersprofessionals, maar ook door grote autofabrikanten, ten gunste van de tweelaagse vernisverfmethode. We gebruiken het echter nog steeds in bepaalde gevallen waarin we meer op zoek zijn naar zuinigheid en efficiëntie dan naar esthetiek:

  • Min of meer oude voertuigen
  • De velgen
  • Industrie-, metaal- of architectonische constructies
  • Nutsvoorzieningen, machines, vrachtwagens, bussen

Toch blijft direct glanzende autolak vandaag de dag nog steeds een essentieel product en oplossing: met bijvoorbeeld het creëren van kleuren volgens kleurkaarten of autokleurcodes van fabrikanten... wie kent niet het eeuwige “Glacier White” van Renault? Tegenwoordig hebben direct glanzende verven voor auto's hun plaats behouden omdat ze hebben geprofiteerd van innovaties en verbeteringen, met UHS-producten, met een laag oplosmiddelgehalte, harder, glanzender...

Peinture auto brillant directDe nieuwe 2C-lak

Hi-Gloss UHS-verf is een goed voorbeeld van verbeteringen in de verfchemie, die vaak tot stand komen door de eigenschappen van verschillende harsen te combineren. We weten dat de klassieke directglans polyurethaanacrylaten zijn.

Het nieuwe Hi-Gloss-assortiment is gemaakt van een acryl-polyester-epoxymengsel, dat een evenwicht vertoont tussen optimale eigenschappen tussen grip, hardheid, glans en droogsnelheid. Weet dat er nog veel meer harsen te ontdekken zijn waarover binnenkort gesproken zal worden...

Epoxylak voor auto's

Ze hebben een uitstekende hardheid en ongeëvenaarde grip. Om deze reden worden ze vaak gebruikt bij de samenstelling van primers en primers. Maar waarom worden er niet meer epoxyverven aangetroffen bij het lakken en overspuiten van auto's?
De reden is dat ze UV-straling niet goed verdragen... En dit is een heel grote zwakte als je het 20 jaar buiten moet volhouden. De oplossing ? Bied ze aan in verven vol tinten en dekkende pigmenten, die vergeling voorkomen.Aanbrengen van directe glansverf


Menu